Az időjárás a nagy ellenfél

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2003.02.15. 20:39
Címkék
A Dunaferr együttese egy hete már megmérkőzött a Poligraftehnika csapatával, és akkor Dunaújvárosban magabiztos, 40-s győzelmet aratott az ukrán élvonal kilencedik helyezettje. Az akkori találkozó visszavágójára a fővárosban, a műfüves Rojik-pályán került sor, és nem csak az eredmény miatt mondható, hogy a két mérkőzés között eltelt időszakban sikerült előrelépnie az újvárosi alakulatnak.
A Dunaferr szaktanácsadója, Gálhidi György korán kelt az összecsapás napján, ugyanis segítőjével, Jung Józseffel még az indulás előtt edzést tartott Dunaújvárosban a juniorgárdának. A tréning idején az okozta a legnagyobb problémát, hogy kiderült, az újvárosiak busza elromlott, ám az első keret találkozásának időpontjára sikerült menetkész állapotba hozni a járművet…A piros-fehérektől hiányzott a belázasodott Bita László, a derékbántalmakkal küszködő Bükszegi Zoltán, a hasfalát fájlaló Tamási Gábor, valamint a pénteki edzésen hátizomhúzódást szenvedő Jovan Drobnjak, ám akik pályára léptek, azok akarásban, lelkesedésben és olykor futballban is méltó ellenfelei voltak a nagyobb játékerőt képviselő ukrán tizenegynek. "Elsősorban arra voltam ezúttal kíváncsi, hogy mennyi ideig tudunk megállás nélkül futni – mondta a mérkőzést követően Gálhidi György. – Elégedett vagyok a labdarúgók hozzáállásával, és azt gondolom, ahogy telt az idő, a pályán lévők egyre bátrabban futballoztak. Örülök annak, hogy ilyen remek játéktéren tudtunk futballozni, az viszont hatalmas problémát jelent, hogy két héttel a bajnoki rajt előtt az újvárosi pályák használhatatlansága miatt szinte egyáltalán nem lehet a szabadban gyakorolni. Nagyon fontos lenne a csapatjáték csiszolása, csakhogy teremben meglehetősen nehéz e téren előrelépni…”Ami a jövő hetet illeti, amennyiben a pályaviszonyok megengedik, csütörtökön a Dunaferr hazai környezetben meccsel a Paks együttesével, majd pénteken a lengyel Ostrowiec lesz az ellenfél. Szinte biztos, hogy ez utóbbi találkozón nem lesz gond a játéktérrel, ugyanis azt a kilencven percet Budatétényben, műfüvön rendezik majd. Dunaferr–Poligraftehnika (ukrán) 1–2 (1–2)
Pesti út, 100 néző. V: Pfeffer

DUNAFERR: Deli – Szabó G. (Fogarasi), Medics, Zsók, Rozsi – Lajtos, Klement (Buzás), Lengyel (Vaskó), Rósa D. (Tóth), Csehi (Báló) – Nikolov (Rompos)
POLIGRAFTEHNIKA: Csopik (Arijenko) – Ratij (Makrickij), Pervuk, Kozar (Spirka) – Gavrusov (Sevcsuk), Szeleznyov (Szuhno), Zilin, Szluszar (Zsurka), Prihogyko (Gorodov) – Sarun (Nagy), Kozakevics (Gnatyiv)
G: Rósa D., ill. Prihogyko, Szluszar
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik