Pinte Attila máris gólt lőtt

H. B.H. B.
Vágólapra másolva!
2003.01.25. 20:01
Címkék
Gyôri ETO FC–Dorog 3–0 (2–0)
Gyôr, 200 nézô. V: Horváth Gy.
GYÔR: Krass (Rom) – Regedei, Lakatos, Karabatic, Vukoszavljevics (Csintalan) –Pinte, Füzi K., Kartelo (Fülöp), Horváth R. – Herczeg (Jancetic), Weitner (Németh I L..)
G: Pinte, Herczeg, Jancetic
Gyôri ETO FC–Dorog 3–0 (2–0)
Gyôr, 200 nézô. V: Horváth Gy.
GYÔR: Krass (Rom) – Regedei, Lakatos, Karabatic, Vukoszavljevics (Csintalan) –Pinte, Füzi K., Kartelo (Fülöp), Horváth R. – Herczeg (Jancetic), Weitner (Németh I L..)
G: Pinte, Herczeg, Jancetic
Egy hét alatt öt előkészületi mérkőzést játszott az ETO. E meccsdömping után arra a kérdésre vártunk választ: milyen tapasztalatokat hoztak ezek a találkozók? Varga Zoltán szakmai ügyvezető igazgató és Csertői Aurél, az ETO új vezetőedzője e felvetésre készséggel felelt a Dorog elleni összecsapás után.
"Sok játékos van az ETO keretében, jórészüket korábban nem ismertem – mondta Varga Zoltán. – A napi edzések mellett így a gyakorló mérkőzéseken is szemügyre kívántam venni őket, választ várva arra, hogy az egyes szerepkörökben ki mire képes. Nos, eddig jók a tapasztalataim. A középpályán a legnagyobb a tolongás, itt található a legtöbb jó képességű labdarúgó. A védelem is stabilnak tűnik, gond egyelőre a támadósorral van. Nincs góllövő csatárunk, és ezt a megállapításomat az eddigi előkészületi mérkőzések tapasztalatai is igazolják. És hogy ez hiányposzt, különösen szembeötlő most, amikor a meghűléssel bajlódó Igor Nicsenko nem áll a rendelkezésünkre. Sürgősen körül kell néznünk a játékospiacon.”
Varga Zoltán tehát bizakodó – még akkor is, ha a felsorolásában a hiányérzeteiről is beszélt –, nézzük, hogy a vezetőedző, Csertői Aurél milyen tapasztalatokkal gazdagodott.
"Bő a keretünk, csaknem harminc játékosunk van, és mivel jómagam korábban az ifjúsági csapatnál dolgoztam, ismerem a labdarúgókat, de most testközelből még jobban fel tudtam mérni a képességeiket – kezdte a szakvezető. – A tapasztalataim kedvezőek, mindegyik futballistánk úgymond jó alapállásból végzi a munkát, zokszó nélkül látja el a feladatokat. Egyelőre nem akarok elhamarkodottan véleményt nyilvánítani a csapatjátékról, illetve arról, hogy ki mire képes. Annyit azért elárulhatok, hogy a középpályán és a közvetlen védelemben nem lesz gond, de a támadósor játékán még lehet csiszolni…”
A csatárkeresés során a győri szakvezetés tesztelni kívánja a Szombathelyről távozott Preisinger Sándort. Ami viszont biztató lehet, az az, hogy a Dorog elleni találkozó 4. percében az új igazolás, Pinte Attila szerzett vezetést.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik