Még az ág is húzza

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.10.02. 15:10
Nem akarunk bírózni, nem akarunk fröcsögni, de a tényeket nem illik elhallgatni. Kicsit úgy éreztük magunkat, mintha Manchester United-meccset...

Nem akarunk bírózni, nem akarunk fröcsögni, de a tényeket nem illik elhallgatni. Kicsit úgy éreztük magunkat, mintha Manchester United-meccset néznénk, és Howard Webb lenne a bíró. Faltusz Viki helyszíni beszámolója az MTK-Malmőről.Nem akarunk bírózni, nem akarunk fröcsögni, de a tényeket nem illik elhallgatni. Kicsit úgy éreztük magunkat, mintha Manchester United-meccset néznénk, és Howard Webb lenne a bíró. Faltusz Viki helyszíni beszámolója az MTK-Malmőről.

Fotó: Baróczi János

"A stadionban igazi futballhangulat várta a pályára érkező csapatokat, a kispadok mögötti lelátó csordultig megtelt. Körülbelül 2000 néző várta a nagy derbit, ami igazán szívmelengető érzés volt, lévén, hogy női meccsről beszélünk. A lelátón feltűnt a többi NB I-es alakulat, még a Szeged is, információink szerint a legtöbb csapat a csütörtöki edzés helyett jött el. Jelen voltak a családok, barátok, rokonok mellett az MTK-s szurkolói keménymag, és a férfi csapat néhány tagja is tiszteletét tette, Garami Józseffel az élen. Zene, szotyi, villanyfény, vagyis minden adva volt egy jó hangulatú futballestéhez.

Összeállítások:

MTK: Szőcs Réka – Szabó Zsuzsanna, Méry Rita, Demeter Réka, Pinczi Anita – Papp Dóra (79.p.: Palkovics Nóra), Schmuczer Angéla, Gál Tímea, Zágor Bernadett (56.p.: Nagy Lilla) – Pádár Anita, Vágó Fanni

Malmö: Thora Helgadottir – Emma Wilhelmson (61.p.: Sofia Anker Kofoed), Malin Levenstand, Cristina Örtoft, Alexandra Riley – Lina Nilsson, Katrin Schmidt, Sara Björk (81.p.: Elin Rubensson) – Katrine Veje, Ramona Bachmann (74.p.: Anna Wellin), Anja Mittag

Gólszerzők: Veje (3., 63.), Mittag (77.), Welin (87.)

Sárga lap: Papp D.

A mérkőzés nem kezdődött jól az MTK szempontjából, hisz a 2. percben a vendégek egy védelmi hibát kihasználva azonnal vezetést szereztek Katrine Veje révén. Az MTK szerencsére nem tört össze a gyors bekapott góltól, és keményen mentek, hajtottak, az első félidőben nem is tudott mit kezdeni a Malmö az elszánt MTKs lányokkal. Hiába voltak helyzeteik, és érződött a technikai és gyorsaságbeli különbség, de a vendégek nem tudták a maguk javára fordítani. Meg kell még említenünk, hogy az első félidő derekán Vágó Fannit buktatták a tizenhatoson belül, nem éppen szabályos eszközökkel, de a bíró sípja érthetetlenül néma maradt, így félidőben 0–1 volt az állás.

A második félidőt mindkét csapat nagyobb iramban kezdte, adódtak veszélyes szituációk mindkét oldalon, a mieinknek két nagyobb helyzete is volt. Aztán az 55-60. perctől kijött a különbség a két csapat között, nagy fölényben fociztak a svédek. A 63. percben már 0–2 volt az eredményjelzőn, miután egy hárított Vágó Fanni-lövést követően az ellentámadásból Katrine Veje megszerezte maga és csapat második gólját.

Ezt követően egy újabb vitás eset következett: ismét Vágót buktatták a büntetőterületen belül, a spori ezúttal is továbbot intett, így egyértelmű tizenegyestől fosztotta meg az MTK-t.

Az olasz bíró a vendégek harmadik találatánál sem állt a helyzet magaslatán, ugyanis Anja Mittagot méteres lesről engedte tovább, aki köszönte szépen a lehetőséget, és az amúgy remekül védő Szőcs mellett a hálóba gurított. 0–3 oda. A meccs végére még egy vendéggól jutott: egy jobb oldali beadást követően a csereként beállt Wellin állította be a 0–4-es végeredményt.

Az MTK-s lányok becsületesen küzdöttek, megtették, amit csak tudtak, még a mérkőzés kimenetelét is befolyásoló bírói hibák ellenére is. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy a jobb erőkből álló, nálunk lényegesebben előrébb tartó, tavaly nyolcaddöntőig jutó svéd Malmö megérdemelten nyert, és kényelmesebb helyzetből várhatja a visszavágót."

Peter Moberg, a Malmö edzője:

„A lehető legjobb csapatunkkal álltunk fel, jobb játékosaink vannak minden poszton, mint az ellenfélnek. Nem vagyok elégedett az első félidei játékunkkal, de a második félidőben kijött a különbség, egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Jó esélyünk van a továbbjutásra és következő meccs megnyerésére is, főként hazai pályán. Most örülünk a mai győzelemnek.

Tizenöt-húsz évvel ezelőtt jártam már itt, Magyarországon. Teljesen elégedett vagyok, ez egy szép ország, és sok szép élményt szereztünk Budapesten."

Anja Mittag:

„Az első félidei játékommal és a csapat játékával sem vagyok elégedett, de szerencsére a második félidőben jobbak voltunk, gólokat tudtunk rúgni. Jól érzem magam Budapesten, szép hely, kiváló szállásunk van, jó az időjárás, csak pozitívan sülhetett el ez a kirándulás."

Katrine Veje:

„Élveztem a játékot, örülök, hogy jól ment a csapatnak a második félidőben, bár az elsővel nem vagyok elégedett. Most visszamegyünk a szállásra, pihenünk egyet, és holnap utazunk haza. Jó esélyeink vannak a visszavágón, otthon nagyon erősek vagyunk, akkor is nyerni szeretnénk.”

Turtóczki Sándor, az MTK edzője:

„A második perc végén sajnos gólt kaptunk, ami nem volt benne a saját forgatókönyvünkben. Ezzel együtt úgy látom, hogy ezután rendezték a sorokat a lányok. Az első félidőben abszolút partnerei voltunk ennek a profi csapatnak. A meccsen volt két tizenegyes gyanús szituáció, illetve egy minden bizonnyal les gól, a játékvezető nem állt a helyzet magaslatán. A végére elfogyott az erőnk, elfáradtunk, de egy jobb csapattól, ilyen játékkal nem volt szégyen kikapni. Nyugodt szívvel jöhettünk le a pályáról, mert megtettük amit lehetett. Talán ki lehet emelni Szőcs Rékát a bravúrjai miatt és Vágó Fannit, mert felvállalta az egyéni játékot. Sajnos az ő térde nagyon fáj. A jövőre nézve mi még tanuljuk tovább a futballt, tanulunk a mai meccsből, de kint is küzdeni fogunk minden erőnkkel.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik