Hatalmas siker a női utánpótlásban!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.10.27. 09:10
A női U19-es válogatottunk bejutott ez Eb-elitkörbe, miután a szombathelyi selejtezőtornán csoportmásodikként végzett. Faltusz Viki összefoglalója...

A női U19-es válogatottunk bejutott ez Eb-elitkörbe, miután a szombathelyi selejtezőtornán csoportmásodikként végzett. Faltusz Viki összefoglalója a hajtás után.A női U19-es válogatottunk bejutott ez Eb-elitkörbe, miután a szombathelyi selejtezőtornán csoportmásodikként végzett. Faltusz Viki összefoglalója a hajtás után.

Fotók: Baricsa Gábor

"Az Eb-selejtező minitorna első mérkőzésén 3-0-ra győztek a csajok Litvánia ellen. Turtóczki Sándor csapatának góljait Mosdóczi Evelin (13., 46.) és Vőfély Noémi (24.) szerezték.

A második mérkőzésenválogatottunk 3-2-es vereséget szenvedett Észak-Írországtól. (Az első gólunk öngól volt, a másodikat Zeller Dóra lőtte.)

A harmadik meccsen a csapatnak azzal a tudattal kellett a pályára lépnie, hogy csak akkor juthat tovább, ha legyőzi a papíron jobbnak titulált lengyeleket. Végül drámai csatában 3-2-re diadalmaskodtak, s a lefújás előtti percekben kicsikart győzelemmel, csoportmásodikként jutottak a lányok az elitkörbe.

Turtóczki Sándor így értékelte a lányok teljesítményét:

„Az első félidőben érződött a lányokon, hogy nagyon akarnak, ezért kissé kapkodó volt a játék, becsúszott néhány hiba - értékelt a lefújás után Turtóczki Sándor. - Amikor gyorsan járattuk a labdát, és a játszó futball domborodott ki, mi uraltuk a meccset, amikor küzdelmesebb volt játék, az ellenfél volt jobb pozícióban. Rosszkor kaptuk az egyenlítő gólt, és a szünetben sem tudtuk rendezni a sorokat, ezért a második félidőben hamar hátrányba kerültünk. Innen azonban felálltak a lányok, és az egyenlítés után mi tudtuk gólra váltani egyik helyzetünket. Fordulatos, változatos meccsen, egyenlő erők küzdelméből a sikert jobban akaró csapat jött ki győztesen.”

A magyar U19-es válogatott kerete:

Aschenbrenner Réka (BNLC)

Földes Fanni (Viktória)

Mezőnyjátékosok:

Csiszár Henrietta (BNLC)

Zeller Dóra (FTC)

Mosdóczi Evelin (FTC)

Urbán Fanni (FTC)

Vőfély Noémi (FTC)

Horváth Zsófia (FTC)

Mesterházi Csilla (FTC)

Bereczki Orsolya (FTC)

Nagy Alexandra (MTK)

Palkovics Nóra (MTK)

Kókány Regina (MTK)

Gyöngyösi Réka (MTK)

Soós Adrienn (Viktória)

Nagy Dóra (Viktória)

Németh Loretta (Győri ETO)

András Franciska (Győri ETO)"

Szép volt, csajok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik