Közös bajnokságot indít Hollandia és Belgium

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.06.04. 09:06
Címkék
Hölgyek és urak, nagy örömmel mutatom be Európa legújabb bajnokságát, a BeNe League-et! hajtás után minden, amit az új ligáról tudni érdemes....

Hölgyek és urak, nagy örömmel mutatom be Európa legújabb bajnokságát, a BeNe League-et! hajtás után minden, amit az új ligáról tudni érdemes. Vagy egyelőre tudhatunk.Hölgyek és urak, nagy örömmel mutatom be Európa legújabb bajnokságát, a BeNe League-et! hajtás után minden, amit az új ligáról tudni érdemes. Vagy egyelőre tudhatunk.

Néhány hónapja már írtam arról, hogy veszélyben a holland bajnokság. Nos, úgy tűnik, végre megvan a megoldás, méghozzá egészen nagyszerűnek tűnik: Hollandia és Belgium közös bajnokságot indít!

A KBVB és a KNVB (a Holland és a Belga Labdarúgó Szövetség) nagy reményekkel vág neki a BeNe League első, 2012-2013-as idényének. Az alapítás előtt letesztelték az ötlet működőképességét, mégpedig a BeNe Szuperkupával, amit a Fémina Liége vitt haza– és úgy találták, minden adott ahhoz, hogy a két ország elindítsa a közös vállalkozást.

A bajnokság tizenhat csapat részvételével indul (megfelezve), rájátszásos rendszerben. A szezon első fele tizennégy mérkőzést jelent egy-egy csapatnak: 8-8 belga, illetve holland csapat játszik oda-visszavágókat egymás ellen.

Az idény második felében pedig mindkét ország első négy helyezettje kvalifikálja magát a BeNe League A-ba, az utolsó négy pedig a BeNe League B-be. Az így „összeeresztett” 8-8 csapat csapat csap majd össze egymással oda-visszavágókon, hogy eldöntse a végső helyezéseket.

A pontos csapatnévsor még nem ismert, természetesen amint megtudom, már szállítom is a híreket a blogra!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik