Emlékkönyv: edzés

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.04.11. 09:04
Címkék
Manapság mindenféle modern módszerek, elméletek, eszközök és gépek segítik egy-egy futballista edzésmunkáját. De vajon hogy nézett ki egy...

Manapság mindenféle modern módszerek, elméletek, eszközök és gépek segítik egy-egy futballista edzésmunkáját. De vajon hogy nézett ki egy tréning a múlt század elején?Manapság mindenféle modern módszerek, elméletek, eszközök és gépek segítik egy-egy futballista edzésmunkáját. De vajon hogy nézett ki egy tréning a múlt század elején?

A Plymouth Ladies a tengeri levegőben és a strandfociban bízott a húszas években

Az alábbi felvétel 1921-ből származik, Angliából, és elkészültének az az apropója, hogy az FA nézetei szerint a futball nem nőknek való, és emiatt a szövetség kitiltotta a nőket a férfiak pályáiról. A valódi ok persze az volt, hogy a női futball népszerűsége veszélyeztette a férfiakét. (És ez nem vicc.)

A bakugrás, úgy tűnik, még 1938-ban is bevett edzőgyakorlatnak számított: a Hayes Ladies női trénere legalábbis láthatóan alkalmazta.

Na és hogy megy mindez manapság? Az amerikai válogatott így készült a tavalyi világbajnokságra (némileg keményebb meló):

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik