Visszaszámlálás indul: Kötény-díj 2011

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.01.10. 15:01
Hosszú hetek előkészületei után végre leránthatom a leplet arról, miben sántikálok: a Kötényblog egyszemélyes stábja (én) díjat alapít...

Hosszú hetek előkészületei után végre leránthatom a leplet arról, miben sántikálok: a Kötényblog egyszemélyes stábja (én) díjat alapít, mégpedig olyat, amely végre megmutatja, milyen sok tehetséges női labdarúgó van Magyarországon. Hölgyeim és uraim, íme, a Kötény-díj!Hosszú hetek előkészületei után végre leránthatom a leplet arról, miben sántikálok: a Kötényblog egyszemélyes stábja (én) díjat alapít, mégpedig olyat, amely végre megmutatja, milyen sok tehetséges női labdarúgó van Magyarországon. Hölgyeim és uraim, íme, a Kötény-díj!

Figyelem a híreket, mit írnak az Aranylabda-gáláról, és tökéletesen beigazolódni látszik, amit annyiszor leírtam tavaly a Kötényblogon: a teljesítménynek csak a fizikakönyvekben van objektív mértékegysége. Messi, Messi, Messi – csak elvétve hajlandóak egyáltalán leírni azt, hogy a női Aranylabdát Szava kapta. Azért szomorú ez, mert ha a női futballban nem motiváció a pénz (tekintve, hogy nincs), akkor legalább az elismerés kellene, hogy meglegyen. De nincs. Na, ebből elég!

A DÍJ

A Kötény-díj célja kettős: egyrészt szerettem volna egy szakmai értékelés alapján kiemelni egy-egy naptári év legjobb játékosát, másrészt pedig a szurkolókat, olvasókat, játékosokat és edzőket bevonni annak eldöntésébe, ki legyen a végső befutó. Így alakult ki a Kötény-díj kétlépcsős rendszere.

A RENDSZER

Az általam felkért, háromtagú zsűri jelölte ki azt a 3-3 esélyest, aki versenybe száll a Kötény-díjért, ezekhez a voksokhoz tettem hozzá én a szavazataimat. Egy esetben (a támadók kategóriájában) holtverseny miatt négy játékos versenyez, és mivel Magyarországon összesen négy női FIFA-asszisztens van, úgy tartottam korrektnek, hogy mind a négyen indulhassanak a címért, hadd döntse el a szavazóközönség, ki a kedvence.

A JELÖLŐBIZOTTSÁG

Amikor szándékomat az MLSZ elé terjesztettem, azonnal jelezték, hogy szívesen jelölnek, és üdvözlik a Kötény-díjat. Így tett Nyilasi Tibor sportigazgató is, akinek az utánpótlás és a női futball a „szakterülete” – már csak a sajtó részéről szerettem volna találni valakit a Kötény-bizottságba. A megoldás adta magát: a Harmadik Félidő Extra munkálatai közben kiderült, hogy Molnár Mátyás egyáltalán nem elveszett ember a női futballt illetően, és boldogan segít a zsűrizésben.

A Kötény-díj 2011-es jelölőbizottsága tehát:


Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója

Dinnyés Márton, az MLSZ Jogi és Sajtóiroda munkatársa

Molnár Mátyás, a Sporttévé munkatársa, műsorvezető

A Kötény-díjat kilenc kategóriában osztjuk ki. Ezek közül hat a futballistáknak, egy az edzőknek jár, kettő pedig a FIFA-játékvezetőknek és asszisztenseiknek.

A SZAVAZÁS

A bizottság által kijelölt játékosok szavazatait én magam összesítettem, kiegészítettem azt a Kötényblog saját szavazataival, így alakult ki a lista. A végső győztest azonban a közönség választja ki: a Kötényblogon tíz napig lehetősége van bárkinek szavazni kedvencére, megosztani a szavazás hírét a barátaival, csapattársaival.

Amit szabad:

Összefogni, tehát akár az egész csapat, az utánpótlást és a szertáros nénit is beleértve, szavazhat ugyanarra. Szabad Facebookon, Twitteren, buszmegállóban, edzőpályán, bárhol megosztani a szavazós bejegyzést. Úgy gondolom, hogy a Kötény-díj egyik lényege maga a hírverés: ha néhány száz ember megismeri a jelölteket, máris hatalmas haszna volt a szavazásnak.

Amit tilos:

Egy ember csak egyszer szavazhat, a rendszer kiszűri a csalókat, én pedig nem vagyok hülye, látom, ki az, aki a huszadik álnéven szeretne voksolni. Tilos továbbá kamu email-címmel szavazni, meg marhaság is, meg is mondom, miért. (Nem fogom sajnálni az időt a szűrésre.)

A NYEREMÉNYEK


Mindenki, aki szavazatot ad le, automatikusan részt vesz egy sorsoláson. Minden kategóriának kisorsolom a két szavazói nyertesét, aki a kategória győztese által aláírt, az MLSZ által felajánlott csapatzászlót, illetve minimezt kapja ajándékba. Ez összesen tizennyolc nyertest jelent. Lesz továbbá egy fődíjunk is, amelyet az összes szavazó között sorsolok majd ki, ez pedig az MLSZ 2012-es asztali naptára. Ahhoz azonban, hogy valaki bármelyiket is megnyerje, működő email-címre van szükség. Értelemszerűen minél több kategóriában szavaz valaki, annál nagyobb esélye van nyerni.

A HATÁRIDŐK

A szavazás 2012. január 11-én délelőtt 10 órakor indul, és tíz napig tart: 2012. január 21-én éjfélkor fogom lezárni. Ezután összesítem a szavazatokat, a végeredményt pedig másnap, azaz 22-én hirdetem ki – természetesen itt, a Kötényblogon. Ekkor hirdetem ki majd a szavazói nyerteseket is.

A díjak (amelyek mibenlétét egyelőre fedje jótékony homály) átadását megörökítem, és persze megmutatom majd valamennyi olvasónak.

Holnap tízkor hirdetem ki a jelölteket, várok mindenkit szavazni!

Hajrá, csajok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik