Szavazz a Kötény-díj jelöltjeire!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.01.11. 10:01
Íme, Magyarország legjobb játékosai, edzői, játékvezetői és asszisztensei: a külföldön játszó sztároktól az utánpótlás-korú reménységekig...

Íme, Magyarország legjobb játékosai, edzői, játékvezetői és asszisztensei: a külföldön játszó sztároktól az utánpótlás-korú reménységekig, a szövetségi edzőktől a „kicsik”trénereiig, a legmegbízhatóbb asszisztensektől a nemzetközi hírű játékvezetőkig tart a lista. Döntsd el te, kik legyenek a 2011-es Kötény-díj büszke tulajdonosai! Szavazz és nyerj te is!Íme, Magyarország legjobb játékosai, edzői, játékvezetői és asszisztensei: a külföldön játszó sztároktól az utánpótlás-korú reménységekig, a szövetségi edzőktől a „kicsik”trénereiig, a legmegbízhatóbb asszisztensektől a nemzetközi hírű játékvezetőkig tart a lista. Döntsd el te, kik legyenek a 2011-es Kötény-díj büszke tulajdonosai! Szavazz és nyerj te is!

Mindenekelőtt hadd szögezzem le: a jelöltek jelentős részénél meglepően nagy összhangban voltak a bizottság tagjai, ám vannak olyanok is, akik alig csúsztak le a végső jelölésről. A díj egy naptári év elismerése, tehát a 2011. január 1. előtti eredményeket, gólokat nem vettük figyelembe hozzá.

A szavazás részleteiről és feltételeiről ITT olvashattok.

Kilenc kategóriát hirdettem meg, ezek közül egy az év legjobb légiósát keresi: olyan játékost tehát, amely 2011-ben külföldi csapatban játszott vagy oda igazolt. A legjobb kapus, védő, középpályás és támadó kategóriájába az NB I-ből választottunk játékosokat, az év ígéretének pedig U19-es vagy annál fiatalabb futballistát fogunk megválasztani (egyik jelöltünk például alig egy hónapig felel még meg a kritériumoknak).

Előre leszögezném: fotókat gyűjteni kész rémálom volt, és bár igyekeztem mindenkiről a lehető legelőnyösebb képet megkeresni, van, akiről összesen egy darab létezik a neten, úgyhogy nézzétek el, ha nem sikerült (épp ezért vannak civil fotók is).

No, akkor jöjjön a lényeg, lássuk a jelölteket!

Vajon ki lesz a befutó a három büszkeségünk közül? Jakabfi Zsanett, aki évek óta a Bundesligában keresi a kenyerét? Gál Tímea, aki visszatért Görögországba, és csapatával máris vezeti a bajnokságot? Vagy Szarvas Alexandra, aki 2011-ben elérte milliók álmát: a Bayern München igazolt futballistája lett és Robbennel ebédel? Szavazz!

A kapusposzt sokak szerint a női futball neuralgikus pontja, ám nekünk mindjárt három pompás kapusunk is van. Ki nyerjen? Szőcs Réka, aki összesen kilenc gólt kapott az őszi szezonban? Kovács Klaudia, aki a harmadik legkevesebb gólt tudhatja magáénak a bajnokságban, és sokak szerint a jövő nagy reménysége? Vagy Papp Eszter, aki 593 perces gólnélküliséget ünnepelhetett az NB I-ben? Szavazz!

Védők tekintetében nincs panaszra okunk, de vajon ki lesz a legjobb? Tóth II Alexandra, akinek hatalmas szerepe van abban, hogy a Viktória FC ősszel mindösszesen 5 (!) kapott gólt könyvelhet el? Szeitl Szilvia, aki (azon kívül, hogy neki van a legmenőbb nagymamája) a válogatottban is alapembernek számít? Vagy az elegáns, de kőkemény megoldások embere, Tálosi Szabina, akit a népsportosok csak a magyar Nestaként emlegetnek? Szavazz!

Középpályásainkra sok mindent lehet mondani, de azt biztos nem, hogy középszerűek volnának: a válogatott Rácz Zsófia és Jakab Réka holtversenyben állnak a góllövőlista 6. helyén, Smuczer Angéla pedig kirobbanthatatlannak tűnik a nemzeti tizenegyből, s az év első felében szinte minden meccsén betalált a bajnokságban. Szoros a verseny, ki lesz a befutó? Szavazz!

Négy olyan kiváló támadónk van, hogy magunk se tudtunk dönteni közülük! Méry Rita mindig ott van a góllövőlista élbolyában, ám jelenleg épp Sipos Lilla vezet előtte egy hajszálnyival. Pádár Anitáról csak szuperlatívuszokban beszélhetünk, Vágó Fanny pedig olyan gólzáporos első félévet zárt, hogy azt a világon bárki megirigyelné. Na de ki a közönségkedvenc? Szavazz!

Utánpótlásunk reményt kelt minden futballbarátban, s nem véletlen, hogy két FTC-játékos is a listára került: Csiszár Henrietta parádés első félévet zárt, Szabó Boglárka épp ugyanannyi gólt lőtt, mint ő, a legfiatalabb versenyzőnk pedig, Diószegi Fanni U17-es létére máris népes rajongótábort tudhat maga körül. Vezéregyénisége a korosztályos válogatottnak. Mindhárom játékos előtt nagy jövő áll: de vajon ki lesz a győztes? Szavazz!

Edzőink között három karizmatikus személyiség versenyez. Turtóczki Sándor egyszerre tartja kézben az MTK és az U19-es válogatott ügyeit, több játékosai is a jelöltek közt van. Dörnyei Balázst óriási tisztelet övezi az FTC utánpótlás játékosai között, és mint tudjuk, ő munkálkodik az első női labdarúgó-akadémia alapításán is. Kiss László válogatottbeli építkezése során sok kritikát kapott, bizottságunk tagjai azonban elsöprő többségben gondolták úgy, hogy itt a helye. Melyiket a három közül? Szavazz!

A játékvezetők hálátlan szerepét három hölgy játssza Magyarországon a FIFA-keretében, de vajon kit szeretnek legjobban a szurkolók és a játékosok? Gaál Gyöngyit, aki megjárta a vb-t, és egy súlyos eset után tudott újrakezdeni? A mindig mosolygós Kulcsár Katalint, akit egyre gyakrabban hívnak külföldre, vezetett meccset az isteni Lottának, és videoklipben szerepel? Vagy a harmadik gráciát, Urbán Eszter, aki volt már az év játékvezetője is Heves megyében? Ki nyerjen? Szavazz!

Négy FIFA-asszisztensük közül kettő (Kulcsár Judit és Makkosné Petz Brigitta) vezetett már UEFA Női Kupa (ma már Bajnokok Ligája)-döntőt, Török Katalinban az egykori legfiatalabb nemzetközi FIFA-asszisztenst tisztelhetjük. Hima Andrea BL-elődöntőig jutott, bár azt szomorúan közlöm, hogy a fotójába belógó Pierluigi Collina (egykori kedvenc bíróm) nem számít bele a szavazásba.

A SZAVAZÁST LEZÁRTUK!

UPDATE: Kasza János, a magyar női válogatottak menedzsere egy eredeti válogatott mezt ajánlott fel a Kötény-díj szavazóinak, így a szavazás lezárultával 20 boldog nyertest fogok kihirdetni!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik