Kötény-díj 2011 – Íme, a győztesek

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2012.01.22. 15:01
Dobpergés, vuvuzela, mexikói hullám! Mielőtt még vészes tartományba emelkedne a vérnyomásunk, elárulom, kiket választottatok 2011 legjobbjainak...

Dobpergés, vuvuzela, mexikói hullám! Mielőtt még vészes tartományba emelkedne a vérnyomásunk, elárulom, kiket választottatok 2011 legjobbjainak - és persze azt is, hogy ki az a húsz szerencsés szavazó, aki az MLSZ által felajánlott ajándékokat nyerte. Íme, a győztesek!Dobpergés, vuvuzela, mexikói hullám! Mielőtt még vészes tartományba emelkedne a vérnyomásunk, elárulom, kiket választottatok 2011 legjobbjainak - és persze azt is, hogy ki az a húsz szerencsés szavazó, aki az MLSZ által felajánlott ajándékokat nyerte. Íme, a győztesek!

A Kötény-díj nyertesei számára Mező Ferenc tervezett oklevelet


Mielőtt azonban felbontanánk a pezsgőket, hadd bocsássak előre néhány adatot, mégpedig azért, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy a szavazás lebonyolítása során igyekeztem a lehető legkörültekintőbben eljárni. Épp ezért a tegnapi lezárás után kiszűrtem minden név és email-cím nélküli szavazatot, továbbá azok többletszavazatait is, akik (szándékosan vagy technikai probléma okán) többször küldték el voksukat. A sorsoláshoz (ahogy eddig is) random számgenerátort használtam, a két fődíj nyertesét pedig az előre kisorsolt húsz nyertes közül sorsoltam ki - nekik tehát kétszeresen kellett szerencsésnek lenniük.

A végeredmény mellett látható diagramok a Google automatikusan generált (tehát a szavazatokhoz hozzárendelt, beavatkozásom nélkül megjelenő) diagramjai. Amint az látható, sok esetben hajszálnyi különbség van a jelöltek végeredményei között. Valóban: több kategóriában néhány tíz szavazaton múlt csak a győzelem. Ami pedig bizonyára sokaknak fel fog tűnni (még nekem is, pedig a matektanáraim manapság is rémeket álmodnak velem): 25%-kal elviekben nem lehetne olyan szavazást nyerni, ahol három jelölt van. Nos, ez valóban így van, a Google százalékszámítása azonban AZ ÖSSZES SZAVAZÓ ARÁNYAIT VIZSGÁLJA, úgyhogy mielőtt bárki elkezdene reklamálni, gondolja át az alábbi összefüggést:

Győztes: 25%
Másik két versenyző: 22 21%

Ez összesen 68%, ami azt jelenti, hogy a Kötény-díjra szavazóknak épp ennyi százaléka voksolt az adott kategóriában. Úgy gondolom, az alátámasztásul szolgáló diagramok mellett elég a győztes százalékarányát közölnöm. A Kötény-díjra úgy tekintek, mint a legjobbak között is legjobbak kiemelésére - épp ezért nem szeretném, ha bárki túlgondolná a kapott szavazatok mennyiségét.


Gratulálok a Kötény-díj 2011-es győzteseinek!

Ami a szavazókat illeti, szeretném megköszönni a példás lelkesedést és együttműködési szándékot, rengetegen osztották meg a Kötény-díj hírét. Több, mint 1500 szavazat érkezett - ez minden várakozásomat felülmúlta, és egyben ékes bizonyítéka annak, hogy a női labdarúgás igenis sokakat képes megmozgatni. A nyerteseket a mai nap folyamán email-ben értesítem. Ha valaki január 31. éjfélig nem jelez vissza a Kötényblog email-címére, ajándékát újrasorsolom. Az MLSZ-nek és Kasza Jánosnak köszönjük a felajánlásokat!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik