Fárasztó évünk volt, ideje ünnepelni!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.12.30. 15:12
Amikor elindítottam a Kötényblogot, még abban sem voltam biztos, hogy megéri a féléves kort, és egyáltalán beszámolhatok bármiféle sikerről....

Amikor elindítottam a Kötényblogot, még abban sem voltam biztos, hogy megéri a féléves kort, és egyáltalán beszámolhatok bármiféle sikerről. Előbb gondoltam volna arra, hogy idén bajnok lesz a Liverpool, mint arra, hogy ma szelektálnom kell a sok-sok esemény között, ami ebben a hat hónapban a Köténybloggal történt. Visszatekintve azt mondhatom, nemhogy megérte elindítanom ezt a blogot, de ez volt az egyik legjobb döntés, amit eddigi életem során hoztam. Virtuális pezsgőbontás következik.Amikor elindítottam a Kötényblogot, még abban sem voltam biztos, hogy megéri a féléves kort, és egyáltalán beszámolhatok bármiféle sikerről. Előbb gondoltam volna arra, hogy idén bajnok lesz a Liverpool, mint arra, hogy ma szelektálnom kell a sok-sok esemény között, ami ebben a hat hónapban a Köténybloggal történt. Visszatekintve azt mondhatom, nemhogy megérte elindítanom ezt a blogot, de ez volt az egyik legjobb döntés, amit eddigi életem során hoztam. Virtuális pezsgőbontás következik.

Van pár napunk kifújni magunkat, csajok

Ostobaság volna részemről, ha úgy tüntetném fel magam, mint a női futball legnagyobb hazai tudora. Ahogyan nemrég megfogalmaztam: nem a legokosabb eleme akarok lenni a női labdarúgás közegének, hanem a lányok számára leghasznosabb – és ez hatalmas különbség. Számosan vannak, akik nálam sokkal többet tudnak a magyar női futballról - tudásukat mégsem arra használják, hogy a szakágat előre mozdítsák vele.

Amikor tavasszal elkezdtem dolgozni a Kötényblogon (tematikai vázlat, anyaggyűjtés, dizájn, stb.), gyakran éreztem úgy, túl nagy fába vágtam a fejszémet, és könnyen lesre futhatok. Aztán a világbajnokság alatt kitisztult a kép, és eldöntöttem, mit is akarok pontosan. Arra fókuszálni, amit idehaza általában elfelejtenek a fikázás, balhé és belterjeskedés közben: a lányokra. Számtalan órát töltöttem azzal, hogy átgondoljam, én mit szeretnék olvasni a női labdarúgásról, hogyan tehetem „eladhatóvá” a szakágat, mik azok a dolgok, amelyeket méltatlanul elhallgatnak a csajokról, és igyekeztem ezek alapján felépíteni a blogot.

A világbajnokság természetesen nagyszerű ugródeszka volt, lehengerlő olvasottságot hozott a Köténynek. Ezután jött a legkeményebb időszak: átbillenteni a mérleget a magyar női futball serpenyője felé, egy mostohán kezelt szakágat népszerűvé tenni úgy, ahogy eddig még senki sem próbálta. Legnagyobb meglepetésemre azonban a vb utáni lelkesedés megmaradt, és a kialakult olvasói bázis számos e-mailben, üzenetben kérte az újabb interjúkat a magyar lányokkal, akik a kezdeti óvatosság után egyre szívesebben válaszoltak a kérdéseimre. Gondolom, sokakat érdekelnek a konkrét számok is, hát nézzük:

*

A Kötényblogon 2011-ben 117 poszt jelent meg.

Ezekre összesen 1802 komment érkezett eddig.

A legtöbb komment (103) a vb-döntő beharangozójához (Ilyen meccset még nem láttál) érkezett.

A legolvasottabb bejegyzés: Mégis van mezcsere a női vb-n! (31855)

A legolvasottabb interjú: Gáspár Cecília - Akinél tehetség, ész és szépség találkozik (10921)

Ez itt a DigiSport legfrissebb interjúja Cilivel

*

És akkor jöjjön a Kötényblog idei sikertörténete, időrendben!

2011. június 24.Felvettük a kötényt!

*

2011. július: a Kötényblog első hónapjában 83.500 egyéni látogató olvasott minket, ennek hatására a Népsport vezetősége a hónap bloggerének választott. Az ezzel járó interjút itt olvashatjátok.

2011. július: a svájci Blick magazin sportszerkesztője tőlem kér segítséget a Gaál Gyöngyiről szóló cikkéhez. Nem is rossz entrée egy két hete működő blogtól.

*

2011. augusztus: az MLSZ sajtószolgálata személyes találkozóra hív, amely során méltatják a Kötényblogot, és maximális támogatásukról biztosítanak. Innentől kezdve fotókkal, hírekkel, a hazai válogatott meccsekre való utaztatással segítik a munkámat, újabban pedig a meccsfelvételeket is eljuttatják a Köténybloghoz DVD-n.

2011. augusztus: a Népszabadság nyomtatott és online változata is interjút közöl velem, amelyben megemlítik és linkelik is a Kötényblogot.

2011. augusztus: Szász Kitti világbajnoki címéről a Kötényblog számol be először, így valamennyi magyar portál és lap tőlünk veszi át a hírt.

2011. október: elindul a Kötényblog saját Youtube-csatornája, amelyre ajándék videót kapunk Szász Kittitől, illetve meccsfelvételeket az MLSZ-től, és kedves olvasónk, Jakab Zsolt jóvoltából interjúkat, riportokat is feltölthetünk.

2011. október: egyik e-mailem hatására a Sky Blue FC, az öt amerikai profi csapat egyikének kommunikációs igazgatója felkér, hogy legyek a klub magyarországi nagykövete. Exkluzív interjúlehetőséget ajánl fel valamennyi játékosukhoz, és 2012-ben várhatóan még bővíteni is fogjuk az együttműködést.

*

2011. november: Szabados Norbert operatőr és vágó önfeláldozó munkájának köszönhetően elkészül a Kötényblog első exkluzív anyaga Szász Kitti freestyle-világbajnokkal, jelenleg több mint 16.000 megtekintésnél jár.

2011. november: Molnár Mátyás meghívására én, azaz a Kötényblog egyszemélyes stábja és Szász Kitti a Harmadik Félidő Extra vendégei vagyunk a Sport 2 csatornán.

2011. november: Exkluzív interjút ad a nekem Heather O’Reilly, a FIFA Puskás-díj egyetlen női jelöltje.


2011. november: negyedikén megjelent interjúm után az RTL Klub megkereste Kaján Zsanettet, és portrét készített róla a Fókusz című műsorba.

*

2011. december: Az Ír Labdarúgó-szövetség elküldi a Kötényblognak a Magyarország-Észak-Írország Eb-selejtező felvételét (amelyet az MLSZ rajta kívül álló technikai okok miatt nem tudott eljuttatni hozzánk).

2011. december: A Lounge Radio egyórás interjúműsorában, a Spontánban (Kozma Orsi meghívására) a női labdarúgásról, a Kötényblogról is beszélgetünk.

2011. december: a Marie Claire magazin ünnepi számában bemutat engem, mint szerzőt, a fényképes bemutatkozásomban a Kötényblog is szerepel (jelenleg is kapható az újságárusoknál).

2011. december: a pozsonyi Új Szó sportszerkesztője felkér, hogy legyek az év futballeseményeit megvitató összeállításuk egyik interjúalanya. A válaszaimban természetesen a női világbajnokságról is szót ejtek, az év játékosaként pedig Pádár Anitát nevezem meg.

Amint az a fentiekből is leszűrhető, mindezt nem egyedül értem el. A fent megemlítetteken kívül köszönettel tartozom mindazoknak, akik bármilyen módon hozzájárultak a Kötényblog sikeréhez: linkeltek, megosztottak, lájkoltak, twitteltek bennünket, fotókkal, információkkal, hírekkel járultak hozzá archívumunk bővüléséhez, megosztották javaslataikat, meglátásaikat a Köténybloggal kapcsolatban, meccsekre fuvaroztak, összefoglalót írtak, videót forgattak és vágtak nekünk. Külön köszönet illeti Faltusz Viktóriát, aki hónapok óta a jobbkezem, távollétemben fényképez, interjúvol, összefoglal, szervez – Viki, rettentő hálás vagyok az önzetlen segítségért neked.

Hálásan köszönöm továbbá azoknak a női labdarúgóknak, edzőknek, szövetségi munkatársaknak, klubvezetőknek az együttműködést, akik a sok korábbi csalódás és rossz tapasztalat után is vállalták az interjúkat, lájkolták a Kötényblogot, megosztották a posztokat, képeket bocsátottak rendelkezésemre, ezzel járulva hozzá a Kötényblog olvasói és szakmai elismeréséhez.

Köszönettel tartozom a Népsport bloggereinek, akik a legapróbb, női focival kapcsolatos hírt, töredéket, adatot, fotót, videót, statisztikát is azonnal átküldték nekem, segítettek összerakni a blog dizájnját, megoldani a technikai problémákat, kigabalyodnom a HTML-kódok brutális káoszából. A Népsport vezetőinek hálás vagyok a bizalomért, amivel Magyarországon eddig példátlan (és példamutató) módon a női labdarúgás felé fordultak, a sok NSO-címlapért, a kedves ajánlókért, amiket a lányokról írtak – és azért, hogy mindez egyáltalán létrejöhetett.

Benito szépségdíjas ajánlója, best of 2011


A Ringier-nek a technikai hátteret köszönöm, amellyel a blog működését nap mint nap biztosítja, az Indiana Design-nak pedig a Facebook-profilképünk és a vb-s háttérképek megtervezését. Hatalmas respekt a Trikóblognak a mellrák elleni küzdelem propagálásáért, a Mindig és Soha stábjának a sok Facebook-megosztásért, Útwengeréknek a technikai helpért és mert felvállalták a csajokat a blogon is, aLila Ködnek a kedves szavakért!

A Kötényblog létrejöttében elévülhetetlen érdeme van Tomi Outsidernek, aki ugyan csöppet se ért a focihoz, de legalább fantáziája van, így a blog nevét neki köszönhetem. Ígérem, 2012-ben végre elmegyek vele Fradi-meccsre.

Köszönöm az újságíró kollégáknak, hogy kellő sajtóvisszhangot biztosítottak Szász Kitti világra szóló sikereinek, és bízom abban, hogy 2012-ben a női labdarúgás is mind gyakrabban tűnik fel az online és nyomtatott sajtóban, valamint a tévében és a rádióban egyaránt. Hírértéke annak van, aminek csinálunk, a magam részéről pedig ezerszer szívesebben olvasok akármelyik női labdarúgónkról, mint K. Tünci fanszőrzetéről vagy bármelyik leragasztott mellbimbójú „DJ” -ről.

A legbüszkébb azonban mégis arra vagyok, hogy a Kötényblog körül kialakult egy stabil olvasói, kommentelői bázis, amely szinte önszűrő módon működik, és egy-két perverztől eltekintve (akik miatt előmoderálok, mert naponta regisztrálnak újra) pozitív hozzáállású, lelkes és értelmes eszmecserét folytat, és alapvető célom szerint működik, azaz a lányokra és a sikereikre koncentrál.

*

Ami engem illet, a nyomvonal megvan, úgyhogy folytatom a megkezdett úton. Azt kívánom, hogy 2012-ben még nagyobb sikerekről, még szebb gólokról számolhassak be, hogy a közvélemény még befogadóbbá váljék a női futballal kapcsolatban – és persze azt, hogy minél több kislány kezdjen el focizni, hadd legyen kinek megmutatnunk, milyen gyönyörű is ez a játék.

*

Boldog új évet kívánok nektek!

Hajrá, csajok!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik