Veletek vagyunk, lányok!

2386379 23863792386379 2386379
Vágólapra másolva!
2011.08.11. 12:08
Óriási tévedés, hogy Paks hősies végvári küzdelme után az európai kupaküzdelmekben már nincs kiért szorítanunk: az MTK ma Portugáliában...

Óriási tévedés, hogy Paks hősies végvári küzdelme után az európai kupaküzdelmekben már nincs kiért szorítanunk: az MTK ma Portugáliában kezdte meg a Bajnokok Ligája selejtezőkörét, s tizenkét (!) góllal taposta laposra ellenfelét. Hadd halljuk a tapsot, elő a vuvuzelákkal!Óriási tévedés, hogy Paks hősies végvári küzdelme után az európai kupaküzdelmekben már nincs kiért szorítanunk: az MTK ma Portugáliában kezdte meg a Bajnokok Ligája selejtezőkörét, s tizenkét (!) góllal taposta laposra ellenfelét. Hadd halljuk a tapsot, elő a vuvuzelákkal!

A férfiak küzdelmeivel ellentétben a nőknél még csak most kezdődnek az igazi izgalmak. A Bajnokok Ligája mezőnyének kialakítását csoportkörös rendszerben végzi az UEFA, méghozzá négycsapatos rendszerben. Amint az a táblázatunkban is jól látszik, az MTK a portugál, a lett és az izraeli bajnokkal játszik egy-egy mérkőzést az elkövetkezendő napokban. A Liepajas ellen ma megmutatták, mire képesek: tizenkettőt vertek a lettek hálójába. Bár a csajok lemaradnak a Szigetről, az esetleges továbbjutás esetén vélhetően nekik is hatalmas fiesztát rendeznek majd szurkolóik. No de nézzük, mik az esélyek, s mi kell a továbbjutáshoz!

Az UEFA nyolc csoportba rendezte az európai bajnokcsapatokat, ebből az MTK a másodikba került. A nyolc csoportelsőn kívül továbbjut a két legjobb csoportmásodik is, így válik igazán izgalmassá a küzdelem. Jó gólaránnyal, szerencsés esetben az MTK akár már két győzelemmel is továbbjutó lehet, de ha a legrosszabb esetet nézzük, még hét ponttal sincs bebiztosítva a helye a legjobbak között. A Tel-Aviv és a lett Liepajas verhetőnek tűnik, a legkeményebb dió egyértelműen a házigazda Dezembro, ám egy kilencgólos bajnoki nyitánnyal (az Újpest ellen) a hátuk mögött a lányaink sok mindenre képesek lehetnek.

Íme a menetrend:

A Kötényblog minden létező ujja keresztben van, teljes szívből szurkolunk a kék-fehér lányoknak, akik név szerint a következőek:

Szabó Zsuzsanna, Tell Zsófia, Smuczer Angéla, Nagy Lilla, Godvár Katalin, Szennai Adrienn, Palkovics Nóra, Méry Rita, Zágor Bernadett, Papp Dóra, Jakab Kata, Rothmeisel Dóra, Szőcs Réka, Tatai Krisztina, Gál Tímea, Demeter Réka, Pinczi Anita, Vesszős Mercédesz.

A mai gólszerzők: Méry 44', 45 3 (p) , 60' (p) , 66', Papp 51', 58', 65', 89', Nagy 74', 90 1, Godvár 77', Gál 80.

Igen, jól látjátok: Méry Rita és Papp Dóra négy-négy gólt rúgott!

Méry 44', 45 3 (p) , 60' (p) , 66'Papp 51', 58', 65', 89'Nagy 74', 90 1Godvár 77'Gál 80

Hajrá, csajok!

Eközben Kulcsár Katalin, a svéd videoklipben is szereplő magyar játékvezetőnő, illetve asszisztense, Hima Andrea Szlovéniába utazott, ahol ugyancsak női BL-meccseket vezet, mégpedig a selejtezők harmadik csoportában, a Rayo Vallecano de Madrid, a ŽNK Krka, a Peamount United és a Pärnu Jalgpalliklubi csapatainak. Értük is szorítunk!

Kulcsár Katalin munkában, mégpedig a férfi NBI-ben


Íme a felszálló MTK-lányok, reméljük, rárepülnek a győzelemre!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik