Cory Higgins (szemben) a döntőben is remekül játszott, 20 ponttal a mezőny legeredményesebb játékosa volt (Fotó: Facebook/FC Barcelona Basket)

 


A Nemzeti Sport Online szakmai
együttműködő partnere a kezdo5.hu

A Barcelona 2018-ban és 2019-ben is kupasikert ünnepelhetett, mind a kétszer egy kosáron múlt a döntő (másodszor hosszabbítás után), tavaly viszont meglepetésre már a negyeddöntőben kiesett. Most nagyon készültek arra, hogy ismét elhódítsák a trófeát, és a Real is csak az első percekben tudott ellenállni – 7-4-re még a királyiak vezettek, de innen futott egy 14–0-t a Barca, és többet már nem is néztek vissza a támadásban ellenállhatatlan gránátvörös-kékek. A második negyedet 32–20-ra húzták be, a félidőben 21 ponttal tartottak előrébb a Mirotic, Higgins, Kalatesz húzta katalánok, és bár a második félidőben a több hiányzó nélkül felálló Madrid jól tartotta magát, veszélyes közelségbe nem tudott kerülni.

Hanga Ádám kezdőként lépett pályára, de elég hamar összeszedett két személyi hibát, így végül kicsit több mint 10 percet töltött pályán, ez idő alatt egyetlen triplakísérletét három pontra váltotta, mellette 2 lepattanót, 1 gólpasszt, illetve 1 eladott labdát és 3 személyi hibát jegyzett.

FÉRFI KOSÁRLABDA, SPANYOL KUPA (COPA DEL REY)
NYOLCAS DÖNTŐ, MADRID
DÖNTŐ
Real Madrid–Barca 73–88
(11–20, 20–32, 19–17, 23–19)