Kölcsönadta Spanyolországba válogatott játékosát a Falco

D. Á./MTID. Á./MTI
Vágólapra másolva!
2024.07.08. 16:43
Tanoh Dez András (Fotó: Koncz Márton)
Kölcsönadta a spanyol kosárlabda-másodosztályba Tanoh Dez Andrást a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely.

 

A vasi klub hétfői tájékoztatása szerint a 22 éves játékos – aki tagja a válogatott bő keretének – a következő szezonban a Hestia Menorcát erősíti majd. A 190 centis, elefántcsontparti származású hátvéd tavaly érkezett a sárga-feketékhez, és 42 mérkőzésen 5,4 pontot átlagolt. Legjobb meccsét a Kaposvár ellen, idegenben játszotta, amikor 21 perc alatt 15 pontot szerzett.

„Andris kétéves szerződést írt alá, ami a jelen megállapodás értelemében egy évig szünetel. A spanyoloknál minden adott, hogy fejlődni tudjon, és a következő nyáron tapasztaltabb játékosként térjen vissza” – közölte az egyesület, hozzátéve, a Baleár-szigetek második legnagyobbikán található, 2018-ban alapított kosárlabdaklub az előző kiírásban a 18 csapatos másodosztályban 14/20-as mérleggel a 12. helyen zárt.

A Falco azt is bejelentette, hogy ősztől ismét Marko Curovic lesz a gárda másodedzője. A szerb szakember az előző szezont hazájában töltötte, de a folytatásban újra Milos Konakov vezetőedző munkáját segíti. Curovic már két szezont töltött Szombathelyen: 2021/22-ben bajnoki címet ünnepelhetett, míg 2022–23-ban a duplázó csapat másodedzője volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik