Éles tornán ebben a felállásban korábban nem szerepeltünk – Papp Klaudia

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 10:14
Papp Klaudia: Jósolni nagyon nehéz (Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)
Extrém meleg van Hongkongban, de remélhetőleg sikerrel alkalmazkodik hozzá válogatottunk, amely a házigazda ellen kezdi el szereplését pénteken.

Szerencsésen megérkezett a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatott helyi idő szerint kedd este Hongkongba, a sportág három olimpiai selejtezője közül az elsőre – a másodikon nem lesznek érdekeltek a mieink, míg a harmadikon, Debrecenben a férfiak és a hölgyek is küzdhetnek a kvótáért, reméljük, az utóbbiaknak már nem lesz erre szükségük. Földi Attila szövetségi edző és Böröndy Vivien, Beatrice Mompremier, Papp Klaudia, Szabó Fanni összeállítású csapata problémamentes utazáson van túl, egész éjjel tudott aludni a gépen a kollektíva, hamar elfoglalta a szállását, és az időeltolódás (hat órával járnak ott előrébb) miatti jetlag sem ütött be együttesünknek.

(Fotó: Molnár Péter/Hajdú-Bihari Napló)

„Minden rendben a hotellel, kitűnő ellátást kapunk, e téren nincsen okunk panaszra, az időjárás viszont extrém meleg és fülledt – mondta lapunknak a helyszínről Papp Klaudia, aki „nagypályán” nemrég lett Magyar Kupa-győztes a Sopron Baskette l. – Ez megnehezíti az edzésmunkát, de nincs mese, alkalmazkodnunk kell hozzá. Mindenki megfelelő állapotban érkezett Hongkongba, nincs semmi problémánk. A házigazda ellen kezdünk, néztünk róla videókat, de igazán nem ismerjük, ugyanakkor a rendező mindig kemény rivális. Agresszív védekezéssel nyitunk, hogy a lehető legjobban megnehezítsük a dolgát.”

Papp szerint a legnehezebb ellenfelük a csoportban Lengyelország lesz, amely az utolsó pillanatig variált azzal, milyen kerettel vág neki a tornának, így belőle sem volt könnyű felkészülni. Általánosságban jó szerkezetű csapat, mindig jellemző rá a jó játék és az agresszivitás. A lengyelek egy hónapja befejezték az öt-öt elleni bajnokságot, és azonnal elkezdtek készülni az olimpiai selejtezőre, elutaztak Thaiföldre, ahol nemzetközi tornán vettek részt, ilyen szempontból előnyben vannak. Egyiptommal még sosem találkoztunk, egész szép kosárlabdát mutat be, nagyon sokat fejlődött az együttese, amikor elindult a world series sorozat valamelyik állomásán, sokszor szerzett meglepetést. Az erőviszonyokat nagyon nehéz belőni, Papp Klaudia sem mert találgatásokba bocsátkozni.

„Annyira kiszámíthatatlan az egész, hogy szinte lehetetlen jósolni – szögezte le a 28 éves, fáradhatatlan játékmester. – Egyszer tíz perc egy meccs, huszonegy pontig tart, az adott forma dönt. Mindenképpen szeretnénk a csoportunk első vagy második helyén végezni, aztán meglátjuk. A másik ág valamivel nehezebbnek tűnik, az azeriek és a hollandok is kemények. Nem tudom, mennyi esélyünk van, éles tornán ebben a felállásban korábban nem szerepeltünk, szóval bedobnak minket a mély vízbe, de megpróbálunk a felszínen maradni.”

OLIMPIAI SELEJTEZŐ, NŐK, HONGKONG
A-csoport
Április 12., péntek
1. forduló
11.20: Lengyelország–Egyiptom
11.45: MAGYARORSZÁG–Hongkong
2. forduló
13.10: MAGYARORSZÁG–Lengyelország
13.35: Hongkong–Egyiptom
Április 13., szombat
3. (utolsó) forduló
13.35: Egyiptom–MAGYARORSZÁG
14.00: Lengyelország–Hongkong
A csoport első két helyezettje jut be a vasárnapi elődöntőbe. A torna győztese kvalifikál a párizsi olimpiára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik