Női kosár Euroliga: többszörösen is nehezedett a Győr helyzete

FAZEKAS ZOLTÁN (Bologna)FAZEKAS ZOLTÁN (Bologna)
Vágólapra másolva!
2023.12.13. 10:29
null
Kedden mindössze kilenc győri játékos vett részt a bolognai edzésen – a csapatnál a szűkös létszám ellenére is bíznak benne, hogy jó meccset játszanak az olaszokkal
Tartalékosan kell helytállnia Olaszországban a Győrnek, fontos zaragozai meccs következik a DVTK-nak.

 

Cziczás László, a Győr edzője:
„Dubei Debóra hiánya nagyban befolyásolhatja a szerdai mérkőzést. Sajnálatos a sérülése, szerencsére nem tört el az orra, de nagy ütést kapott, ezért nem jöhetett velünk. Kezdjük megtalálni a helyes irányt, nagy önbizalmat merítettünk a Szekszárd legyőzéséből, és szeretnénk visszavágni az olaszoknak. Nyilván Debi nélkül nehezebb lesz, fontos játékosunk esett ki a rotációból, de semmi esetre sem feltartott kézzel játszunk.”

Rájár a rúd a Serco Uni Győr csapatára: nem elég, hogy Dubei Debóra nélkül indult útnak Bolognába a delegáció (erről a későbbiekben értekezünk), a kedd esti edzésre jókora kerülővel és késve érkezett meg a női Euroliga B-csoportjában szereplő magyar együttes. A Győrből az olasz városba – Bécsen keresztül – már kora délelőtt megérkező csapat játékosai a könnyű ebéd után pihentek, majd videózást követően annak rendje és módja szerint a kirendelt buszra felszálltak, csakhogy a sofőr a 25 perces utat követően rossz helyszínen tette ki Cziczás Lászlóékat. Szerencsére a jármű vezetője is sejtette, hogy nem stimmel valami, így nem hajtott el azután, hogy a kosarasok a hátsó bejáratnál megtudták, az esti foglalkozás nem ott lesz, ahol éppen vannak. Így visszaszállhattak, majd újabb 25 perccel később már a kijelölt helyszínen, a Virtus Segafredo Bologna férficsapatának edzőtermében elkezdődhetett a tréning. Ezen mindössze kilenc játékos vett részt, ugyanis a hétfői, győri edzésen egy szerencsétlen ütközést követően Dubei Debóra arcsérülést szenvedett, s ugyan nem tört el az orra, de nem utazhatott el a többiekkel.

„Nyilván nagy veszteség, hogy Debi nem lehet velünk – mondta a Nemzeti Sportnak a keddi edzés előtt Török Ágnes, a Győr csapatkapitánya. – Eddig sem voltunk sokan, most még kevesebben lettünk, de úgy gondolom, minden nehezítő körülmény ellenére jó meccset tudunk játszani az olaszokkal. Ők sincsenek túl jó passzban, ami pedig minket illet, a Szekszárd elleni győzelemmel kifelé lábalunk egy rosszabb periódusból. Létszámban és magasságban hátrányban leszünk, de őszinte, lelkes és jó játékkal pariban lehetünk. Persze szűkült a rotációnk, s a fejekben ott lehet, hogy vasárnap az NB I-ben is újabb rangadót játszunk Sopronban. Az a meccs is fontos lesz, ebből a szempontból okosan kell gazdálkodni az energiával és a percekkel.”

Szerdán megérkezik Bolognába Molnár Anna-Laura is, vele együtt lesznek tízen majd a győriek az olaszok elleni, 20.30-kor kezdődő összecsapáson (akiktől ősszel 85–74-re kaptak ki saját csarnokukban). Fűzy András, a Győr elnöke eközben más fontos témák kapcsán informálta a Nemzeti Sportot.

„Diamond Miller helyzetének ismertetésével kezdeném: tudtuk, a sérült térde műtétre szorult, s közben az operációt elvégezték az Egyesült Államokban – mondta Fűzy. – Az amerikai hátvéd várható felépülési ideje még úgy három hónap, ezért ebben az idényben már nem tudjuk érdemben szerepeltetni. A magyar bajnokság tavaszi menetrendjének átszervezése miatt nem marad elegendő idő a visszaépítésére, ezért kedden a szerződését közös megegyezéssel felbontottuk. Helyére korábban a kanadai válogatott Bridget Carletont igazoltuk, aki kiváló ember, nagyszerű kvalitású játékos.”

A sérült amerikai-brit Kristine Anigwével kapcsolatban Fűzy elárulta, zajlik a center rehabilitációja, de még néhány hétig eltart. Bíznak benne, hogy január 2-án egészségesen ismét csatlakozik a csapathoz.

Rangadót játszik a Diósgyőr az A-csoportban
Zaragozában rendezik az A-csoport 9. fordulójának slágermeccsét, amelyen a DVTK Hun Therm a kitűnő formába kerülő spanyolok vendége lesz szerda este. A házigazda október 11-én szoros csatára késztette a borsodiakat, akik végül a jelenleg sérült Kányási Veronika remeklésével triplányi különbséggel győzni tudtak. Azóta a Zaragoza megtáltosodott, október közepe óta 13 meccset nyert meg egymás után, ebből ötöt az Euroligában, azaz mondhatjuk, összeállt a csapat. Ami a DVTK-t illeti, Lelik Rékáék vasárnap magabiztosan győztek Sopronban a címvédő vendégeként és őrzik veretlenségüket az NB I-ben, míg az európai elitsorozatban csak a török Fenerbahce tudta megverni Völgyi Péter vezetőedző együttesét, amelynek a spanyolok formája és a hazai összecsapás alapján nehéz dolga lesz Zaragozában.

NŐI KOSÁRLABDA EUROLIGA
CSOPORTKÖR, 9. FORDULÓ
A-CSOPORT
December 12., kedd

Lyon ASVEL (francia)–Fenerbahce Alagoz Holding (török) 89–81
December 13., szerda
20.00:
Szerda. Beretta Famila Schio (olasz)–ACS Sepsi SIC (romániai)
20.00: Casademont Zaragoza (spanyol)–DVTK HUN THERM
20.00: AZS Lublin (lengyel)–Valencia BC (spanyol)
B-CSOPORT
December 13., szerda
19.00:
ZVVZ USK Praha (cseh)–BC Polkowice (lengyel)
19.30: Landes Basket (francia)–CBK Mersin (török)
20.00: Villeneuve d'Asq (francia)–Halcon Avenida Salamanca (spanyol)
20.30: Virtus Segafredo Bologna (olasz)–SERCO UNI GYŐR

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik