Kosárlabda: Papp Klaudia szinte egyből igent mondott a Sopronnak

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2023.08.08. 12:04
null
Papp Klaudia (Fotó: Nemzeti Sport)
Papp Klaudia, a Sopron Basket új 27 éves játékmestere nyáron a 3x3-as válogatott tagjaként folyamatosan járja a tornákat, és a következő idényben végre felérhet a csúcsra „nagy pályán”.

Pörgős a nyári programja Papp Klaudiának és a magyar 3x3-as válogatott tagjainak, akik a Women's Series versenyeit járják két csapattal – alig jöttek haza a koszovói Pristinából, már indultak Bordeaux-ba, aztán következett a kanadai és a prágai állomás, a jövő héten pedig Katowicében lesz jelenésük. Az eredmények eléggé vegyesek: harmadik hely volt a legjobb, ezen kívül negyedik, ötödik, hatodik és hetedik helyezés is összejött.

Vagyis a lányok szorgosan gyűjtögetik a világranglistapontokat – aminek az a lényege, hogy a november elsejei zárásig odaférjenek azon nemzetek közé, amelyek részt vehetnek az olimpiai kvalifikációs tornán, mert akkor dől el, ki jut ki Párizsba a ranglista alapján, és ki selejtezhet érte. A bécsi világbajnokság nem sikerült jól nemzeti együttesünknek, 20 csapatból a 17. lett, de utána kiköszörülte a csorbát.

„Kár köntörfalazni, sokkal jobb eredményt szerettünk volna elérni a vébén, a reális a legjobb nyolc közé kerülés lett volna, de az alapvető célunk, a továbbjutás a csoportból sem sikerült – szögezte le a Nemzeti Sport érdeklődésére Papp Klaudia.El voltunk keseredve, de ez már a múlt, most arra koncentrálunk, hogy a Women's Series-tornákon minél több pontot szerezzünk. Az Eb-selejtezőn teljesen más arcunkat mutattuk, mint a vébén, s bár gyengébb csapatok szerepeltek ott, az ő legyőzésüknek is megvan a maga nehézsége. Menet közben Pusztai Petra súlyos sérülést szenvedett, így hárman vívtuk ki a kvalifikációt a szeptemberi kontinensviadalra, amelyen remélhetőleg magabiztosabban, összeszedettebben szerepelünk majd, mint Bécsben.”

Érdekesség, hogy szülése után már aktív tagja a rotációnak Medgyessy Dóra, a 3x3-as szakág rutinos kiválósága, aki Bordeaux-ban hosszú idő után először játszott újra együtt Papp Klaudiával, s alig lehetett észrevenni rajta a több mint egyéves kihagyást. Ők ketten a pályán és a pályán kívül is jól megértik egymást, Papp kis túlzással Medgyessy Dóra keze alatt nőtt fel, és akkor a legnyugodtabb, ha ő is játszik.

Fontos változás a 27 éves irányító életében, hogy a magyar bajnok és kupagyőztes Sopron Baskethez igazolt „nagy pályán”. Amikor Török Zoltán ügyvezető megkereste őt, felvázolta, hogy valószínűleg csak a magyar bajnokságban indul a csapat, a nemzetközi színtéren nem, ennek ellenére szinte egyből igent mondott a hívására.

„Nagy megtiszteltetés ez nekem, titkon mindig álmodoztam róla, milyen jó lenne egyszer felérni a csúcsra – szögezte le Papp Klaudia.  – Most a kapujában állok, óriási lehetőséget kaptam, és nagyon örülök neki. Bízom a csapatban, hogy a következő idényben bejutunk a döntőbe, és együtt kivívjuk a bajnoki címet. Remélem, hogy sokat tudok segíteni ebben, és kiveszem a részem a sikerből, még jobban megismerhetem a csapat klasszisait, és sokat tanulhatok tőlük. Szeretnék új tapasztalatot gyűjteni, kíváncsian várom, sikerül-e a szintlépés, és hogy mikor tudom felvenni a ritmust a legjobbakkal. A célom, hogy minél hamarabb beilleszkedjek az együttesbe.”

Hozzátette, Gáspár Dávid az egyik legjobb edző Magyarországon, az eredményei önmagukért beszélnek. Papp Klaudia eddig is figyelte, mit csinál meccs közben, adódó szituációkat hogyan kezel, s nagyon pozitívnak tartja, ahogy a játékosaival kommunikál, kontrollálja a mérkőzést, és ezeket a tapasztalatait a játékosoktól kapott visszajelzések is igazolják.

A fürge játékmester már a felkészülés első napján, augusztus 14-én ott lesz a Sopron Basketnél, előtte lévő héten költözik a leghűségesebb városba, hogy átvegye a lakását. Nagy segítség neki, hogy ott lesz kedves barátnője, a szintén 3x3-as válogatott Böröndy Vivien – nem gondolták, hogy éppen Sopronban lesznek végre 5x5-ös csapattársak, ez tovább növeli az örömüket. Papp tudja, hogy sok mindenben számíthat rá, s így már a kezdetektől otthon érezheti magát új klubjánál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik