Női kosár: visszavonul a 75-szörös válogatott Varga Zsófia

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.07.28. 12:47
null
Varga Zsófia (fehérben) bejelentette visszavonulását (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Visszavonul a Serco Uni Győr 75-szörös válogatott, magyar bajnok kosárlabdázója, Varga Zsófia, aki a győri NB I/B-s és egyetemi együttesek csapatvezetője lesz.

 

„Minden sportolónak megfordul egyszer a fejében, hogy abbahagyja a profi sportot, és engem is foglalkoztatott a kérdés így harminc év fölött. Igazán akkor fordult meg először a fejemben, amikor bajnoki döntőbe kerültünk az előző idényben – fogalmazott Varga Zsófia.Amikor idekerültem a 2015–2016-os idényben, akkor is egy ezüsttel kezdtem, és úgy gondoltam, mi lenne, ha ezüsttel is fejezném be. Ezzel keretbe foglaltam a győri pályafutásom.”

Mint a győri klub közleménye kitért rá: Varga Zsófia csaknem 15 profi év után fejezi be pályafutását. A játékos Ajkán ismerkedett meg a kosárlabdával, majd Nagykanizsára került, onnan pedig Zalaegerszegre, ahol sikerült kiharcolni az NB I-es tagságot, és fél év múlva már az akkor is jó erőkből álló Sopronba került. Itt további egy évet húzott le, bajnokságot és kupát nyert. Innen visszaigazolt Zalaegerszegre, ahol végül négy idényen keresztül erősítette a csapatot.

A zalai évek után Győrbe igazolt, és az első idényében döntőbe jutott és ezüstérmet nyert. Varga összesen nyolc évadon keresztül erősítette a győrieket, a magyar bajnokságban 138 alkalommal lépett pályára zöld-fehérben, ezalatt két magyar bajnoki ezüstöt és két bronzot nyert, amihez társul még két Magyar Kupa-bronz is.

A válogatottban 75 alkalommal képviselte Magyarországot, legjobb eredménye egy Európa-bajnoki 7. hely, aminek a megszerzése után vissza is vonult a válogatottól 2019-ben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik