Kosárlabda: Hanga Ádám jövője még nem dőlt el a Real Madridnál

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.06.23. 09:45
null
Hanga Ádám jövője bizonytalan a Real Madridnál (Fotó: Getty Images)
A Barcelona ellen elveszített bajnoki döntő után sem elégedetlen az idényével Hanga Ádám, a Real Madrid magyar játékosa, akinél az is benne van a pakliban, hogy klubot vált a nyáron.

– Hogy van?
– Pihengetek, lassan elkezdődhet a nyaralás, egyelőre Madridban vagyok a családdal, a tervek szerint a jövő héten utazunk Budapestre – válaszolta a Nemzeti Sportnak Hanga Ádám, a 2022–2023-as évadban spanyol Szuperkupát, Euroligát és bajnoki ezüstérmet szerző Real Madrid 34 éves hátvédje.

– Lezárták az évadot a Reallal?
– Igen, bár nekem még van megbeszélnivalóm a klubbal, hiszen a szerződésem szerint opcióm van maradni, de a jövőm még nem dőlt el. Egyelőre várjuk, mi lesz, nem is akarok belemenni a részletekbe, amíg nem tudok biztosat mondani. Most várok a klub döntésére, amelynek július ötödikéig van lehetősége lehívni az opciót a megtartásomra. Ha nem így lesz, szabadon igazolhatóvá válok.

– Azaz elképzelhető, hogy máshol folytatja?
– Az is előfordulhat. Tényleg nem tudom, mit tervez a Real.

– Hogy szolgál az egészsége?
– Bedurrant a térdem, alig bírok lábra állni, pénteken leszívják, aztán injekciót is kapok...

– Milyen volt a döntő?
– Három nullára nyert a Barca, s el kell ismerni, jobban játszott, mint mi. Az első két meccsen volt sanszunk nyerni idegenben, főleg a második találkozón, de összességében sok hibával játszottunk. Ha egy egy után megyünk vissza Madridba, talán máshogy alakul a finálé, de nulla háromnál kár elemezni a történteket. Összeszedettebbek voltak, fegyelmezetten kosárlabdáztak, mi pedig sok üres triplát és büntetőt hagytunk ki. Jobb mentális állapotban érkeztek meg a döntőbe, tavaly mi jártunk ebben a cipőben, s akkor mi győztünk. De az Euroliga-győzelem a miénk lett, ami most fontosabb volt.

– Csalódott, hogy nem jött össze a triplázás?
– Hogyne lennék az az elveszített döntő után?! Ezen a szinten mindig a legutóbbi meccsed alapján ítélnek meg, ilyen a sport. Spanyolországban az egekig magasztaltak minket az Euroliga-sikert követően, most pedig sok kritikát kaptunk.

– Hogyan összegezné az idényt?
– Érzelmileg nagyon hullámzó volt. Kezdődött a nyárral, amely során öt év után visszatértem a válogatottba, nyertünk vébéselejtezőt, aztán kimentünk az Európa-bajnokságra, amelyen két mérkőzés után megsérültem. Valahogy sikerült felépülnöm a Szuperkupa döntőjére, de megint jött egy sérülés. Nehezen, de visszatértem, majd megint kiestem két hónapra. Ezután januártól széllel szemben eveztem, hektikus lett a játékom és a szerepeltetésem is. Sokszor kimaradtam a keretből, többször sokat játszottam, majd megnyertük az Euroligát.

– Ez mit jelentett önnek?
– Ez volt nekem a legfontosabb! Karrierem beteljesülésének tekintem a győzelmünket – ezután már senki sem kérdőjelezheti meg, hogy a legjobb magyar játékosok között tartsanak számon. Most új motivációt kell keresnem, hiszen az előző években az El-sikerre hajtottam.

– Augusztusban a férfiválogatott olimpiai selejtezőtornán szerepel...
– Nem tudom még, hogy ott leszek-e, sok mindentől függ. Ha maradok Madridban, valószínű, hogy megyek, de ha klubot váltok, nem biztos, hiszen három gyerekkel költözni nem egyszerű. Attól is függ, hogy a testem hogyan reagál, harmincnégy évesen sok a kilométer bennem.

– Mit szól a női válogatott Európa-bajnoki elődöntőbe kerüléséhez?
– Elismerésem a csapatnak, amely nagyon egyben van. Merjenek nagyot álmodni, és nyerjék meg az Eb-t – ezt kívánom!




Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik