Női kosár: újabb magyar siker a franciák ellen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.03. 18:15
A magyar női kosárlabda-válogatott a héten már harmadszor találkozott a francia női csapattal felkészülési mérkőzésen, és a pénteki győzelmet követő szombati vereség után ma ismét diadalmaskodott Székely Norbert szövetségi kapitány csapata, s 16 ponttal legyőzte a házigazdákat a Landerneau-ban rendezett mérkőzésen.

Székely Norbert szövetségi kapitány alakulata a múlt héten kikapott Csehország válogatottjától, amelyet egy nappal később legyőzött. A magyar együttes az Európa-bajnoki selejtezősorozat ötödik fordulójában, november 16-án Albánia csapatával játszik, a zárónapon, november 21-én pedig a százszázalékos oroszok vendége lesz.

Jelenleg a második helyen áll a csoportjában három győzelemmel és egy vereséggel úgy, hogy kétszer legyőzte a második helyre esélyes litván válogatottat.

A 2019-es szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságot 16 csapat részvételével bonyolítják le, 14 együttes selejtező útján csatlakozhat a két házigazdához a nyolc, egyenként négycsapatos csoportból. Az oda-visszavágós csoportok első helyezettjei és a hat legjobb második jut ki a kontinenstornára.

A két együttes pénteki meccsét is a magyarok nyerték 73-57-re, majd szombaton a hazaiak 88-80-ra visszavágtak.

NŐI KOSÁRLABDA,
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Franciaország–Magyarország
64–71 (19–17, 14–22, 14–17, 17–15)
A magyar válogatott legeredményesebb játékosai: Határ 17, Weninger 11, Bálint 11

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik