Női kosár: a WNBA-ben edződött a DVTK új irányítója

Vágólapra másolva!
2016.12.28. 19:35
null
Samantha Prahalis többek között Magyar Kupát nyerne a Diósgyőrrel (Fotó: dvtk.eu)
A Diósgyőr női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását Samantha Prahalis. A 26 éves amerikai irányító több csapat színeiben pályára lépett a világ legerősebb bajnokságának számító WNBA-ben.


Prahalist a 2012-es női NBA draftján az első kör hatodik játékosaként választotta ki, majd szerződést is adott neki a Phoenix Mercury – írja új játékosukról a DVTK honlapja. Kiválóan sikerült az első éve, beválasztották a bajnokság újonccsapatába is (WNBA All-Rookie First Team). A folytatásban megfordult több WNBA-csapatban is. A világ legerősebb bajnokságában átlagosan 24.8 percet játszott, ez idő alatt 8.4 pontot és 3.5 asszisztot átlagolt, emellett alacsony termete ellenére átlagosan 2.5 lepattanót is szerzett meccsenként.

„Egyelőre nem tudok sokat Magyarországról, de nagyon várom, hogy megismerjem – mondta el Magyarországra érkezését követően Samantha Prahalis. – Nagy hagyományokkal rendelkező klubhoz érkezem, ahol versenyképes, erős együttes kialakítása a cél. Az én személyes terveim egybeesnek ezzel, mert jó játékkal szeretném segíteni a csapatot a Magyar Kupa megvédésében és a lehető legjobb bajnoki eredmény elérésében.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik