Férfi kosárlabda: Dávid Kornél távozhat az Albától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 09:33
Mint ismeretes, az Alba Fehérvár 1992 után először nem jutott be a férfi kosárlabda NB I rájátszásába. A kudarc után Dávid Kornél klubelnök jelezte, távozik posztjáról, ha nem következik be strukturális változás a klub vezetőségében.

„A felelősség közös, a két szezon sikertelenségében természetesen nekem is van szerepem. Bár a sportklub százszázalékos tulajdonosa a csapatot működtető gazdasági társaságnak, még sincs döntési jogköröm, pusztán javaslatot tehetek, a kft. ügyvezetője tárgyal, köt szerződést edzővel, játékossal. Ha nem következik be strukturális változás, a jelenlegi formában nem folytatom a munkát” – idézi a feol.hu Dávid Kornélt.feol.hu Dávid Kornélt.

Két esztendeje került az Alba Regia SC élére Dávid Kornél. Az egyetlen, a tengerentúli topligában bizonyító magyar kosárlabdázó 2013 januárjában került a sportklub élére. A kis fehérvári egyletből az ezredfordulóra nagy klubot építő, ám nyugdíjba vonuló Nagy Gábort váltotta a poszton. Néhány hónappal később a fehérváriak mindent megnyertek itthon, győztek a kupában és a bajnokságban, ám az utóbbi két szezonban kudarcot vallott a kosárcsapat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik