Férfi kosárlabda: Földi Sándor az új edző Jászberényben

V. CS.V. CS.
Vágólapra másolva!
2012.06.14. 10:55
Címkék
Az elkövetkező évadban Földi Sándor lesz a vezetőedzője a Jászberényi KSE férfi kosárlabdacsapatának.

Földit nem kell bemutatni a sportág ismerőinek, hiszen több mint negyedszázada dolgozik a magyar kosárlabdában. A Vajdaságból származó szakember magyarországi edzői karrierje épp Szolnokon kezdődött 1986-ban. Ezt követően több magyar együttesnél dolgozott, többek között a Kaposvárral bajnoki címet, míg a Falcóval ezüstérmet nyert.

„Mindenképp nagy tapasztalatú edzőt kerestünk csapatunk élére – indokolta a döntést Nagy József, a jászberényiek klubelnöke. – Ezért is esett a választásunk a rutinos Földi Sándorra, akivel egy plusz egy éves szerződést kötöttünk. Az eddigi vezetőedző, Horváth Balázs lesz Földi első számú segítője. Halmos Gábor pályaedzővel pedig tárgyalunk a folytatásról. Az elmúlt szezonban a tizenharmadik pozícióban végeztünk, ennél többre és jobbra vágyunk, a hetedik–tizedik hely valamelyikét kell megszereznie a társaságnak. Ez a cél, ennek tükrében alakítjuk ki a játékosállományt is. Az MKOSZ elnökségének állásfoglalását is várjuk, mert elképzelhető, hogy változik a versenykiírás, több meccset kell játszanunk, hosszabb lesz a bajnokság.”

„Természetesen tárgyalunk játékosokkal és azok ügynökeivel a hogyan továbbról. Előző évadbeli légiósaink közül Austin és Dramicsanyin azt jelezte, szívesen visszatérne közénk, utóbbi ügynökének már el is juttattuk ajánlatunkat Emellett még nagyon sok feladatunk van mostanság, ugyanis szépíteni, bővíteni kívánjuk csarnokunkat. Megújul többek között a klímatechnika, új bejáratot fogunk építeni a vendégszurkolók számára. Felújítjuk a szociális helyiségeket, mintegy ezer fő befogadására bővítjük a létesítményt, ami az elmúlt évadban olykor szűknek bizonyult, akkora volt az érdeklődés a meccseink iránt – vázolta az elképzeléseket Nagy József.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik