Férfi kosárlabda: hatalmas meccsen egyenlített Lóránt Péter csapata

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.05.20. 15:30
Címkék
Lóránt Péter és csapata, a Lagun Aro az életben maradásért, és egyúttal az egyenlítésért küzdött a Valencia ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság rájátszásának negyeddöntős párharcában, ahol két győzelemig megy a harc. Lóránték végül hatalmas csatában, hosszabbításban tudtak nyerni.

Miután Valenciában meglepően simán diadalmaskodott Perasovic mester csapata, most Lórántékon volt a sor, hogy bizonyítsanak. A San Sebastian-i alakulat szinte végig két számjegyű hátrányban küzdött, de a negyedik negyedben gyilkos védekezésének köszönhetően egyre csak lopta a távolságot, a hajrában pedig csak kihagyott büntetői miatt nem hozta a derbit a rendes játékidőben.

Az utolsó pillanatban a vendégek egyik ásza, Brad Newley még megnyerhette volna egálnál ezt a rangadót csapatának, de ziccere kiperdült a gyűrűből, így következhetett a ráadás. Az extra perceket is jobban kezdte a 17 pontos Markovics vezette Valencia, de az ACB új MVP-je, Andy Panko (13 pont) egy triplával egyenlített, majd a 21 pontos, 9 lepattanós Doblas értékesített kulcsfontosságú büntetőket. A hajrában Lóránt Pétert is bevető Lagun Aro jobban bírta a záró perceket, nem jöttek már be a negyedik kiemelt külső dobásai, így hatalmas harc után, de megérdemelten nyert Sito Alonso csapata (86–82), amely kedden Valenciában játszik mindent eldöntő mérkőzést a legjobb négybe kerülésért.

Honfitársunk csereként lépett parkettre és 14 percet játszott, ami csak azért nem volt több, mert az első félidőben egy elsőre ijesztő, ám később „ártalmatlannak" bizonyuló térdsérülést szenvedett el, azonnal le is kellett cserélni a láthatóan óriási fájdalmakkal küzdő magyar légióst. Lóránt Péter hála istennek visszatért, már a nagyszünet előtt újra harcba dobta őt Alonso mester, majd a második félidőben is értékes perceket kapott. Pontot ugyan nem szerzett, de két lepattanóján és egy gólpasszán felül remek védekezést hozott az ellenfél magasemberein, úgyhogy kivette a részét a győzelemből!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik