Férfi kosárlabda: Lóránték bejutottak a Király-kupa nyolcas döntőjébe

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.01.22. 17:32
Címkék
Óriási sikert ért el a spanyol élvonalban az egy hónapja még kieső(!) helyen tanyázó Lagun Aro férfi kosárlabdacsapata, amely gyakorlatilag három negyeden keresztül volt két számjegyű hátrányban a 18. helyezett Murcia otthonában, de végül hatalmas hajrával behúzták a derbit Sito Alonso tanítványai, akik 89–85-re nyertek. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a nyolcadik helyen áll már a táblázaton az utóbbi hét bajnokijából hatot megnyerő San Sebastian-i alakulat, így a hagyományok és a versenyrendszer szerint részt vehet a február 16. és 19. között rendezendő Király Kupa nyolcasdöntőn, Barcelonában, akkor már az eddig sérülésből lábadozó honfitársunkkal, Lóránt Péterrel a fedélzeten!

Ahhoz, hogy a nagy előzés megtörténhessen, több mérkőzés szerencsés alakulásának is közre kellett játszania, a Valencia veresége a Joventut Badalona otthonában, illetve a Barcelona győzelme hazai parketten a Zaragoza ellen garantálta a Lagun Aro számára, hogy győzelme esetén a táblázat első nyolc gárdája közt zárhatja az alapszakasz első felét.

Lóránt Péter fáradásos lábtöréséből a napokban épült fel teljesen, már a csapattal edz, és ha minden a tervek szerint megy, a jövő vasárnap 12.30-tól kezdődő Obradoiro elleni idegenbeli bajnokin már vissza is térhet társai közé.

A résztvevő csapatok: Barcelona, Real Madrid, Caja Laboral, Unicaja Málaga, Cajasol Sevilla, Lucentum Alicante, Fuenlabrada, Lagun Aro.

Meg kell említenünk, hogy Hanga Ádám és csapata, a Manresa csak rosszabb pontkülönbsége miatt nem jutott be a nemes eseményre, de a tegnapi bravúr, azaz a Málaga legyőzése után a katalán kiscsapat is 8–9-es mérleggel áll féltávnál, ahogy a Lagun Aro, ami abszolút kiváló, dicséretes teljesítmény.

A San Sebastian-i klub históriájában történelmi eredménynek számít a Király Kupa-részvétel, még soha nem volt része a Lagun Arónak ilyen megtiszteltetésben, eredményben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik