Székely: Érvényesítenünk kell a technikai fölényünket

Vágólapra másolva!
2011.06.12. 11:36
null
Fűrész Diánáék a németek ellen készülnek<br />(Fotó: Czerkl Gábor)
Ma este Németországban kezdi meg az Európa-bajnoki pótselejtező rájátszását a magyar női kosárlabda-válogatott, amely soproni tornagyőzelmével jutott kedden a kontinenstorna küszöbére. A mieinktől kérdéses, hogy a sérüléssel bajlódó Honti Kata játszhat-e.

A párharc első mérkőzését Oberhausenben játsszák, míg a jövő szerdai visszavágóra a soproni MKB Arénában kerül sor, amelyben négy meccsből négy sikerrel zárt a nemzeti csapat. Mivel a németek 7 pontjával szemben a magyarok 8 pontot gyűjtöttek, kedvezményezettként utóbbiak rendezhetik a második találkozót. Az ellenfél a tarantói csoportban a rendező Olaszországot, Szerbiát, Belgiumot és Romániát előzte meg. A mostani párharc győztese utazhat a jövő szombaton kezdődő lengyelországi Eb-re.

„Az ellenfél agresszív, modern és pontosan olvasható kosárlabdát játszik, utóbbi valamelyest megkönnyítheti a dolgunkat – mondta pénteken az MTI-nek Székely Norbert szövetségi kapitány. – Igazi német mentalitással küzdenek, nagy az önbizalmuk, és sosem adják fel. Akkor kerekedhetünk föléjük, ha érvényesítjük a technikai fölényünket."

A szakvezető kifejtette, hogy a felkészülési időszakból rendelkezésre áll a németek Bulgária elleni mérkőzésének felvétele, emellett a két csapat – amely jó kapcsolatot ápol egymással – egy-egy friss videót is feltölt a másik számára az internetre.

„Korábban azt mondtam, hogy először meg kell nyerni a soproni csoportot, aztán ötven-ötven százalék az esély az Eb-szereplésre – tette hozzá Székely Norbert. – Ehhez most is tartom magam, ezzel együtt pozitív, hogy a visszavágót idehaza vívhatjuk."

Mint tegnap beszámoltunk róla, Székely Norbert együttesében Honti Kata beszakadt vádlival utazott el Németországba, Horti Dóra pedig hosszabb ideje bokasérüléssel bajlódik, de szombaton mindketten edzettek a csapattal. Utóbbi minden bizonnyal játszik ma, de Honti szereplése csak a meccs előtt dől el.

„Reményeim szerint játszik Kata, de ez csak a meccs előtt egy órával derül ki. Ő mondja ki a végső szót, hiszen az egészség mindennél fontosabb" – fogalmazott Székely a szombati edzés végén.

A tizenhármas keret tagja, így Németországba utazott a többiekkel Simon Zsófia, a Győr hátvédje, aki – ha Honti esetleg nem vállalja a szereplést – bekerül a tizenkettes keretbe.

Sajnos a Német Kosárlabda-szövetség közleménye szerint vasárnap nem lesz televíziós közvetítés, pedig Magyarországon a Sport Tv szívesen a műsorára tűzte volna a mindkét fél számára létfontosságú összecsapást. A Németország–Magyarország meccs visszavágóját június 15-én, szerdán 18 órától rendezik Sopronban (a Sport Tv élőben közvetíti a mérkőzést).

A párharc győztese utolsóként kvalifikálja magát a június 18-án kezdődő lengyelországi Európa-bajnokságra.

EB-PÓTSELEJTEZŐ
VASÁRNAP (JÚNIUS 12.), ELSŐ MÉRKŐZÉS
Németország–Magyarország, Oberhausen 18.30
SZERDA (JÚNIUS 15.), VISSZAVÁGÓ
Magyarország–Németország, Sopron 18.00

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik