Tenisznyelven szólva sajátos Grand Slamre készül a döntős Pécs

FAZEKAS ZOLTÁNFAZEKAS ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2009.05.24. 10:40
Azzal, hogy a mecsekaljai gárda idegenben is nyert a negyedik meccsen, péntek este a Pécs–Zalaegerszeg párharc is eldőlt a férfibajnokság elődőntőjében. A győztes baranyaiak így már a szerdán kezdődő, Atomerőmű elleni fináléra hangolnak, míg az emelt fővel veszítő zalaiakra a címvédő Falco vár a bronzcsatában.
Ivkovics célja a "Grand Slam"
Fotó: Mirkó István (NS-Archív)
Ivkovics célja a "Grand Slam"
Ivkovics célja a "Grand Slam"
Fotó: Mirkó István (NS-Archív)
Ivkovics célja a "Grand Slam"

Péntek kora este a Zalaegerszegre tévedő embernek az volt az érzése, hamarosan jön a világvége. Sötét volt, zuhogott az eső, és hirtelenjében legalább tíz fokot esett a hőmérséklet. Persze a végítélet nem jött el, s bár a rájátszás során most voltak a legtöbben a Városi Sportcsarnokban – mintegy 2500-an –, a végén csalódottan mentek haza a drukkerek, hiszen az alapszakaszgyőztes pécsiek egy ponttal nyertek, ezzel 3–1-gyel lezárták a párharcot. Hiába harcolt a ZTE becsülettel, ami a második összecsapáson összejött – vagyis az utolsó pillanatokban kicsikart siker –, az most nem, mert Thomas Kelley büntetőjére már nem volt válasza a 72–71-re alulmaradó Zalakerámiának.

„Az erősebb és összeszokottabb csapat győzött, el kell ismerni. Remélem, a pécsiek megnyerik a bajnokságot – értékelt már higgadt fejjel, egyet aludva a történtekre Völgyi Péter, a zalaiak vezetőedzője, akinek Patonay Imre szakmai igazgatóhoz hasonlóan meghosszabbították a szerződését a ZTE-nél. – Sajnos a két pécsi meccsen nem tudtunk a képességeinknek megfelelően játszani. Azt sem szabad elfelejteni, hogy pályahátránnyal indultunk, s megviseltebbek is voltunk, mert mi öt, a Pécs csak három meccsel a háta mögött érkezett az elődöntőbe. A címvédő Falcóval játszunk a bronzért, s talán az elmúlt tizenkét év eredményínsége és a pályaelőny, valamint a zárt kapus második mérkőzés miatt nagyobb a motivációnk, mint ellenfelünké. Mindent megteszünk a bronzérem megszerzéséért.”

Sztojan Ivkovics edzői karrierje első bajnoki döntőjére készül, nem érdemtelenül. A pécsiek szakmai igazgatója szenzációs idényt produkál csapatával: megnyerték az alapszakaszt, elhódították a Magyar Kupát – először a klub történetében –, és most már a bajnokságban is az aranyéremért küzdenek. Vagyis ha az Atomerőmű ellen is megszerzik a három győzelmet, mindent besöpörhetnek a 2008–2009-es évadban.

„Tenisznyelven szólva a Grand Slam-diadalhoz már csak az kell, hogy bajnokok legyünk. Elmagyarázom: számomra a kupa, az alapszakasz és a bajnokság három nagy tornának felel meg, a negyedik pedig a mostani csapat egybentartása, ami már sikerült, és ez legalább akkora siker, mint a másik három. A Zalaegerszeg ellen összeszedetten és nagy koncentrációval kosaraztunk, ezért tudtunk ott is nyerni. Sajnos nem a legjobb előjelekkel várjuk a döntőt, Bencze Zoltán szemműtéte miatt nem tudom, játszhat-e a fináléban, de vele vagy nélküle, győzni akarunk!” – mondta Ivkovics.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik