A Falco után a játékosokat is megbüntették: Lakatost eltiltották

Vágólapra másolva!
2009.05.19. 15:47
A rendező Falco KC-Szombathely csapatát sújtó hétfői döntést követően kedden három játékosról határozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), amely a szombathelyi Lakatos Pétert két mérkőzésre eltiltotta.
Englisht (7) és Kálmánt (8) is megbüntették
Foró: Unger Tamás
Englisht (7) és Kálmánt (8) is megbüntették
Englisht (7) és Kálmánt (8) is megbüntették
Foró: Unger Tamás
Englisht (7) és Kálmánt (8) is megbüntették
Csapattársát, Kálmán Lászlót felfüggesztett pénzbüntetésre, míg a rivális Atomerőműt erősítő Michael Englisht pénzbüntetésre és felfüggesztett eltiltásra ítélték a férfibajnoki elődöntő szombati második találkozójának botránya miatt.

A szombathelyi meccs utolsó percében Kálmán és English kakaskodása után alakult ki óriási botrány, s az összecsapást – 31.9 mp-cel a vége előtt – félbe kellett szakítani, mivel a szurkolók berohantak a pályára és bántalmazták a játékvezetőt.

A fegyelmi bizottság – Puskás Árpád fb-elnök tájékoztatása szerint – a cserepadról befutó Lakatost azért tiltotta el, illetve kötelezte 100 ezer forint befizetésére, mert megütötte Englisht.

Ezzel ő mindenképpen kihagyja ma a paksi harmadik meccset, Kálmán és az amerikai légiós ugyanakkor ott lesz a parketten. Előbbinek felfüggesztve 50 ezer forint a büntetése, Englishnek viszont 200 ezret kell fizetnie, továbbá kétmeccses (de felfüggesztett) eltiltást is kapott.

Ugyan fellebbezésre van mód, ám annak benyújtása nem halasztó hatályú.

Hétfőn a történtek miatt a Falcót 1.4 millió forintos bírsággal és egy zárt kapus hazai mérkőzéssel sújtotta az MKOSZ.

A párharcban az Atomerőmű SE vezet 2–0-ra, és ma 18 órától kiharcolhatja a fináléba kerülést. A másik ágon a Pécs a Zalaegerszeget fogadja, a három győzelemig tartó párharc ebben a csatában 1–1-re áll.

BALHÉ A FALCO–ASE MECCSEN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik