Centerért triplagyáros, avagy cserélt a Charlotte és a Dallas

Vágólapra másolva!
2009.01.17. 18:53
Miután múlt héten egy három csapatot érintő csere megpróbálása után kudarcba fulladtak a tárgyalások, a Charlotte, valamint a Dallas csereügyletet bonyolított le, amelynek keretében Desagana Diop a Bobcatshez, míg Matt Carroll és Ryan Hollins a Maverickshez igazolt.
Diop (balra) Charlotte-mezre cseréli a Dallas szerelését
Fotó: Imago (archív)
Diop (balra) Charlotte-mezre cseréli a Dallas szerelését
Diop (balra) Charlotte-mezre cseréli a Dallas szerelését
Fotó: Imago (archív)
Diop (balra) Charlotte-mezre cseréli a Dallas szerelését

Az eredeti elképzelés, melyben még az Oklahoma City Thunder is szerepelt, így kudarcba fulladt. Az egy héttel ezelőtti állapot szerint még Raymond Felton és Nazr Mohammed költözött volna Dallasba, onnan Jerry Stackhouse egy második körös draftjog társaságában ment volna a Thunderhez, ahonnan pedig Watson költözött volna Charlotte-ba, Dioppal (Dallas) egyetemben. A terv jó ideig biztosnak tűnt, azonban amikor a Bobcats sérülés miatt bizonytalan időre elveszítette D.J. Augustint, kivonta Feltont a megállapodásból.

Bár a jelenlegi megállapodás jóval kisebb léptékű a múlt hetitől, mindkét csapat nagyjából megkapta azt, amire szüksége volt.

Carroll személyében igazi nehéztüzér érkezik Dallasba, aki bár idén gyenge százalékokat produkál, karrierátlaga 40% a triplavonalon túlról, és a Mavericksnek nagy szüksége van egy megbízható kinti dobóra. Hollins az ügyletben csak a fizetések egyenlítése miatt szerepelt, őt valószínűleg csak percekre fogja bevetni új klubja a magas posztokon.

A Bobcats már nyár óta próbálta megszerezi Diopot. Júliusban a csapat majdnem ugyanolyan, körülbelül 32 milliós szerződést ajánlott a játékosnak, mint a Dallas, azonban úgy tűnik, hogy Nowitzkiék társasága csábítóbbnak bizonyult számára. Most azonban Larry Brown edző, és a többiek tárt karokkal várják a centert, akinek a beépítését már régóta tervezi a mester, ráadásul Diop minden valószínűséggel több percet tölthet majd a pályán új csapatában. Utóbbi kijelentést Brown is megerősítette, akinek deklaráltan régóta vágya volt, hogy egy klasszikus centert állítson Emeka Okafor mellé, aki ráadásul kiválóan is tud védekezni.

A Charlotte ezzel tovább erősíti palánk alatti erejét. A csapathoz nemrég csatlakozott a Sunsból Boris Diaw, akinek a beépülése azonnal pozitív hatást gyakorolt mind Okafor, mind Gerald Wallace játékára.

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik