Roger Mason büntetőjével nyert a San Antonio a Lakers ellen

Vágólapra másolva!
2009.01.15. 08:09
A végletekig izgalmas mérkőzésen a San Antonio Spurs hazai pályán egy ponttal, 112–111-re verte meg a Los Angeles Lakerst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A mindent eldöntő kosarat Roger Mason szerezte.
Roger Mason remekül játszott
Fotó: Reuters
Roger Mason remekül játszott
Roger Mason remekül játszott
Fotó: Reuters
Roger Mason remekül játszott

Roger Mason tíz másodperccel a rendes játékidő vége előtt két pontot érő kosárral egyenlített a Los Angeles Lakers elleni főcsoportrangadón. Mivel az esetnél Derek Fisher odaütött a Spurs kosarasának, a San Antonio még egy büntetőt is dobhatott.

A labda a gyűrűben landolt, így hiába vette át nem sokkal korábban Kobe Bryant hármasával a vezetést a Lakers, 112–111-es vereséget szenvedett. Persze az aranysárga-liláknak így sem kell szégyenkezniük, mindössze hetedszer hagyták el vesztesen a parkettet a szezonban. Ráadásul a nyugat második legjobb csapatának otthonában találtak ismét legyőzőre.

A Lakers az utolsó negyedben 11 pontos hátrányban is volt, az említett Kobe Bryant-triplával mégis átvette a vezetést nem egészen negyed perccel a vége előtt. Az előnyt azonban nem sikerült megtartania.

„Láttam, hogy megpróbálja elütni a labdát. Azt akartam, hogy hozzám érjen, s csak azután szerettem volna megindítani a dobást. Miután összeestem, felnéztem, és láttam, hogy a labda bement” – emlékezett vissza a sorsdöntő mozdulatra a találkozó hőse, az egyébként 18 pontig jutó Mason.

Mason a Washington Wizardsban eltöltött két év után 2008 nyarán szabadügynökként érkezett a Spurshöz. Karácsonykor az ő hármasával győzte le a csapat a Phoenix Suns együttesét, most pedig Nyugat regnáló bajnoka ellen értek győzelmet pontjai.

A két csapat egyébként a Nyugati főcsoport 2008-as döntője után most először találkozott egymással.

A mérkőzés legeredményesebb hazai kosarasa a 27 pontig jutó Manu Ginóbili volt, míg a másik oldalon természetesen Bryant vitte a prímet a maga 29 pontjával.

A Lakers a legutóbbi 12 meccséből mindössze kettőt veszített el.

NBA

ALAPSZAKASZ, 76. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–Detroit Pistons 110–106
Philadelphia 76ers–Portland Trail Blazers 100–79
Toronto Raptors–Chicago Bulls 98–102
Boston Celtics–New Jersey Nets 118–86
New York Knicks–Washington Wizards 128–122
Milwaukee Bucks–Miami Heat 99–102
Oklahoma City Thunder–Utah Jazz 114–93
Dallas Mvericks–New Orleans Hornets 97–104
San Antonio Spurs–Los Angeles Lakers 112–111
Los Angeles Clippers–Atlanta Hawks 80–97
Golden State Warriors–Sacramento Kings 133–135 – háromszori hosszabbítás után
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik