Darius Miles újra edzésbe állt a Memphis Grizzliesnél

Vágólapra másolva!
2009.01.05. 20:17
Ha csak percekre is, Darius Miles elkápráztatta a játékostársakat (és a vezetőket) a pénteki edzésen.
A Trail Blazers szabadlistára tette Milest, aki a Grizzliesben térhet vissza
Fotó: Action Images (archív)
A Trail Blazers szabadlistára tette Milest, aki a Grizzliesben térhet vissza
A Trail Blazers szabadlistára tette Milest, aki a Grizzliesben térhet vissza
Fotó: Action Images (archív)
A Trail Blazers szabadlistára tette Milest, aki a Grizzliesben térhet vissza
A Memphisszel december 12-én nem garantált szerződést kötő bedobó egész egyszerűen dominált a gyakorláson: az egymás közti játék 12–6-ra állt, amikor a cserék közt helyet kapó Miles elsüllyesztett két dobást, majd labdát szerzett, és zsákolt egyet.

„Hihetetlen jó edzésen van túl – nyilatkozta a játékostárs Rudy Gay. – Fel-le rohangált, bírta az iramot, jól dobott, és még egy alley-oopot is elkapott. A kosárlabda könnyű lesz számára, csak a ritmusát kell visszaszereznie.”

Az persze kérdéses, hogy a Grizzlies-szurkolók mikor láthatják a pályán Miles-t – eddig a tízmeccses eltiltását töltötte, amit az NBA antidopping programjának megsértéséért kapott, és az is természetes, hogy a 2006 óta a térdével bajlódó játékos egyhamar nem fogja tudni
felvenni az NBA tempóját. Az az ominózus edzés persze jó jel...

Marc Iavaroni, a Memphis edzője nem garantálta, hogy Miles fix játékidőt kap: „ha úgy adódik, valószínűleg játszani fog. Nem zárom ki, hiszen sokat javult az állapota. Kissé még meg is lepett, persze pozitívan. Optimista vagyok.”

A Grizzlies veteránjai közül nem mindenki látja úgy, hogy Miles formája megfelelő. Greg Buckner szerint például „Dariusnak még sokat kell dolgoznia”, ugyanakkor Hakim Warrick például úgy látja, Miles megfelelt az elvárásoknak: „persze nem lesz ugyanaz a magasröptű játékos, aki valaha volt, de mindenképpen veterán tapasztalatot hoz a csapatba, amire nagy szükségünk van."

Miles 2006 novemberében esett át egy mikrotöréses beavatkozáson a jobb térdén – ennek során apró lyukakat fúrnak a csontba, amivel a porcképződést és a porc pótlását segítik elő. 2006. április 15-e óta nem lépett pályára az NBA-ben, és aktuális csapata, a Portland Trail Blazers szabadlistára tette, amikor független orvosok megállapították, hogy a térdsérülése a karrierje végét jelenti. Ezzel a Blazers fizetési sapkája alól kikerült Miles évi 9 milliós fizetése.

A Grizzlies azután igazolta le Miles-t, hogy a játékos részt vett a Boston Celtics szezon előtti edzőtáborában, és a bajnokcsapat is szabadlistára tette.

Ha Miles az elkövetkező két idény bármelyikében legalább 10 mérkőzésen pályára lép, az eredeti fizetése visszakerül annak a csapatnak a fizetési sapkája alá, amelynél egészségügyi okokra hivatkozva „visszavonult”.

A Blazers vezetői tehát kettőzött figyelemmel és valószínűleg ellentmondásos érzésekkel kísérik figyelemmel Miles sorsát: idén a Portland luxusadó-fizetővé válna a 9 milliós plusszal, jövőre pedig a 2010-es fizetési sapka alatti helyet csökkentené ugyanennyivel.

Mindezek ellenére Chris Wallace, a Griz általános menedzsere folyamatosan tagadja, hogy a végső cél a Portland ilyen úton történő gyengítése lenne: „nem volt játékra alkalmas állapotban, amikor hozzánk érkezett. A sérülések utáni felépülés folyamatában van, de már megmutatta, hogy dobásblokkolóként és az extra passzt végrehajtó játékosként számíthatunk rá.”

www.bball.hu
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik