Városi riválisát verte a Lakers; kulcsmeccset hozott a Nuggets

Vágólapra másolva!
2008.04.11. 08:15
Magabiztos győzelmet aratott a Los Angeles Lakers a városi riváli Clippers ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 153. játéknapján. A Lakers 106–78-as győzelmével továbbra is versenyben van a nyugati alapszakasz-elsőségért. A Denver Nuggets idegenben verte a Golden State Warriorst, s ezzel lépéselőnybe került riválisával szemben a playoffért folytatott harcban nyugaton. A Dallas Dirk Nowitzki utolsó másodpercben dobott hárompontosával nyert a Utah Jazz ellen, és jutott a rájátszásba.

Nyugaton hat csapatnak van még esélye arra, hogy az élen zárja az alapszakasz küzdelmeit. A legjobb helyzetben a New Orleans van, de Pau Gasol leigazolása után ismét szárnyra kapó Lakers csak egy győzelemre van a Hornetstől.

A Los Angeles-i házi rangadón ugyanis a Lakers 106–78-ra verte a Clipperst.

A sikerből egyéb iránt mindenki kivette a részét Lakers-oldalon. A csapatban hatan is tíz pont fölé jutottak, s jellemző módon a legeredményesebb a 18 egységet termelő Luke Walton volt.

Kobe Brayant 34 és fél percet töltött a pályán, ez idő alatt 16 pontot dobott , kiosztott 3 gólpasszt és leszedett 3 lepattanót is.

A másik oldalon Elton Brand és Al Thornton együttesen 45 egységet termel, ám a társak ezúttal nem tudtak felnőni a két legeredményesebb csapattárs mellé, így a Clippers sima vereséget szenvedett.

Nyert viszont a Denver méghozzá a rájátszás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzésen a Golden State ellen.

A találkozó előtt mindkét csapat 47-31-es győzelem-vereség mutatóval állt a Nyugati konferenciai nyolcadik és kilencedik pozíciójában.

„Mindenki tökéletesen tudta, hogy mi volt a tétje a mérkőzésnek. Mindig könnyű a játékosnak azt mondani, hogy ez csak egy egyszerű meccs. De ezúttal mindenki tudta, hogy ez nem csak egy egyszerű találkozó” nyilatkozta a 33 pontig jutó Allen Iverson.

A Dallas Dirk Nowitzki utolsó másodpercben dobott hárompontosával nyert a Utah Jazz ellen. Győzelmével a Maverikcs bebiztosította helyét a rájátszásban.

NBA, ALAPSZAKASZ

153. JÁTÉKNAP
Golden State Warriors – Denver Nuggets 105–114
Dallas Mavericks – Utah Jazz 97–94
Los Angeles Clippers – Los Angeles Lakers 78–106
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik