Amare Stoudemire volt az ismét győztes Phoenix vezére

Vágólapra másolva!
2008.03.14. 08:35
A 36 pontig jutó Amare Stoudemire vezérletével a Phioenix Suns nyolc ponttal legyőzte a Golden State Warriorst az NBA alapszakaszának legutóbbi játéknapján. Mindhárom mérkőzésen hazai siker született.
Amare Stoudemire megállíthatatlan volt
Fotó: Reuters/Jeff Topping
Amare Stoudemire megállíthatatlan volt
Amare Stoudemire megállíthatatlan volt
Fotó: Reuters/Jeff Topping
Amare Stoudemire megállíthatatlan volt
Úgy tetszik, remek passzban van a Phoenix, a Suns sorozatban harmadik győzelmét aratta. A Golden State Warriors elleni hazai győzelemből oroszlánrészt válalt Amare Stoudemire, a 25 éves klasszis 36 pontot termelt, lekapott még 11 lepattanót, és akkor a négy blokkolásáról még nem is beszéltünk.

Stoudemire-nak persze méltó társai is voltak, Steve Nash 21 pontot, Raja Bell pedig 18 pontot tett be a közösbe, előbbi ráadásul 13 asszisztjával is segítette a Sunst. A kezdőcsapatban szereplő Shaquille O'Neal sem vallott szégyent, a szezon közben igazolt 36 éves center 14 perc alatt kilenc egységig jutott.

Érdekesség, hogy a Phoenix ezzel a győzelemmel került egálba az O'Neal-érában, a Suns 6-6-os mérleget tud felmutatni, mióta Shaq csatlakozott a gárdához.

Bár a győzelem miatt természetesen Amare Stoudemire dicséretét zengik a híradások, ne feledjük, hogy mégsem ő volt a mérkőzés legeredményesebbje. Baron Davis, a Warriors 28 éves irányítója 38 pontot szórt, és ezzel két egységre közelítette meg egyéni rekordját.

Az viszont sokat elárul a mérkőzésről, hogy a Golden State 23-mal többször dobott kosárra, mint a Suns, de mivel a Warriors játékosok 62 dobást elhibáztak, így nem meglepő, hogy a végén a Phoenix kerekedett felül.

A játéknap másik két találkozóján egyaránt hazai siker született, a Washington szoros meccsen, két ponttal verte meg a Cleveland Cavalierst, míg a Sacramento ennél simább sikert ért el a Portland Blazers ellen.

Hír egyébként a vendégek háza tájáról, hogy a minap először edzett együtt a Blazersszel a szeptember porcsérülése és műtétje óta Greg Oden, az idei NBA-drafton egyes sorszámmal elkelő ifjú center.

NBA, ALAPSZAKASZ

126. JÁTÉKNAP
Washington Wizards Cleveland Cavaliers 101–99
Sacramento Kings Portland TrailBlazers 96–85
Phoenix Suns Golden State Warriors 123–115
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik