Gólzápor és fergeteges hazai győzelem Chicagóban - Wallace nélkül

Vágólapra másolva!
2008.02.23. 08:41
Fantasztikusan játszott LeBron James (33 pont, 15 lepattanó) és Damon Jones (27 pont) Clevelandban, de így is csak egypontos győzelmet tudtak kicsikarni a vendég Wizards ellen. A cserepadról beszállt Ben Gordon az átalakult Chicago Bulls vezéregyénisége volt, és nagyarányú győzelemmel mutatták meg szurkolóiknak, hogy megbirkóznak a Lovagokhoz távozott Ben Wallace hiányával. J.R. Smith 43 pontot szórt a Denver csapatában.
Allen Iversont (középen) gyakran állította megoldhatatlan helyzet elé a Chicago Bulls védelme
Getty Images
Allen Iversont (középen) gyakran állította megoldhatatlan helyzet elé a Chicago Bulls védelme
Allen Iversont (középen) gyakran állította megoldhatatlan helyzet elé a Chicago Bulls védelme
Getty Images
Allen Iversont (középen) gyakran állította megoldhatatlan helyzet elé a Chicago Bulls védelme

Szavazás

Ön szerint ki lesz az NBA bajnoka 2008-ban?

Írja be az itt látható számot!
Fantasztikus győzelmet aratott az immár Ben Wallace és Joe Smith nélkül felálló Chicago Bulls, holott valószínűleg bármilyen csapatot megfogna két ilyen kulcsjátékosának a távozása. A helyükre érkezett négy játékos (Larry Hughes, Drew Gooden, Cedric Simmons és Shannon Brown) nem játszott.

„Ma este százötven százalékos pontossággal céloztak a mezőnyből” - mondta elismerően Carmelo Anthony, az ellenfél, a Denver Nuggets bedobója. Csapattársa, Allen Iverson még hozzátette: „Egyszerűen kiütöttek minket, pedig higgyék el, senkit nem becsülünk alá.”

Nos, a hazaiak játékosai ha nem is százötven százalékkal, de 57,1 százalékos pontossággal céloztak, ráadásul a kezdőötösből valamennyien kétszámjegyű eredményt értek el. A meccs húzóembere mégis a padról került ki: Ben Gordon 37 pontot szórt.

A palánkok alatt Joakim Noah és Tyrus Thomas igyekezett feledtetni Ben Wallace hiányát. A vendégeknek sem ment rosszul a játék. J.R. Smith - szintén a cserepadról - 43 pontig jutott, Iverson 29-ig és kilenc gólpasszig, Anthony 22 pontig. A Chicago és a Denver továbbra is nagy harcban van a play offot jelentő helyek egyikéért.

Az újonnan érkezettek Clevelandben sem játszottak (ugyanúgy, mint Chicagóban, mezhiány miatt), a csapat viszont - ha nehezen is, de - nélkülük is megoldotta a feladatát, és egy ponttal diadalmaskodott a Washington Wizards felett. LeBron James 33 pontig, 15 lepattanóig és nyolc gólpasszig jutott, mellette Damon Jones (27 pont) nyújtott kiemelkedőt.

A szoros vereség ellenére a Washington továbbra is a Keleti Főcsoport hatodik helyén áll, noha legjobbját, a sérült Gilbert Arenast továbbra is nélkülözni kénytelen.

Az előző szezonban lényegesen jobban ment a Dallas Mavericksnek, de így sem panaszkodhatnak. A frissen érkezett Jason Kidd ugyan csak két pontot dobott, de tizenöt gólpassza és öt lepattanója jelzi, hogy ragyogóan összefogta és irányította a vendégeket.

A pontokról pedig ezúttal is Dirk Nowitzki (27), Jason Terry (22) és Josh Howard (20) gondoskodott. A Dallas a Nyugati Főcsoport hatodik helyén áll, csoportjában pedig harmadik, de eddigi mutatói biztatóak a rájátszást illetően.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 108. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats Sacramento Kings 115-116 (hosszabbítás után)
Indiana Pacers New Jersey Nets 113-103
Orlando Magic Philadelphia 76ers 115-99
New York Knicks Toronto Raptors 103-99
Cleveland Cavaliers Washington Wizards 90-89
Memphis Wizards Dallas Mavericks 83-98
Detroit Pistons Milwaukee Bucks 127-100
New Orleans Hornets Houston Rockets 80-100
Chicago Bulls Denver Nuggets 135-121
Golden State Warriors Atlanta Hawks 110-117
Seattle SuperSonics Portland TrailBlazers 88-87
Los Angeles Clippers Utah Jazz 114-104
Phoenix Suns Boston Celtics 85-77
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik