Kobe Bryant negyvenhat pontjával nyert a Lakers Torontóban

Vágólapra másolva!
2008.02.02. 08:13
Kobe Bryant vezetésével húsz ponttal nyert Torontóban a Los Angeles Lakers együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 91. játéknapján. Brandon Roy tripla-duplát ért el, a Portland ezzel hosszabbításban legyőzte a Knickset. Hetedszer diadalmaskodott sorozatban a Utah.
Kobe Bryant megállíthatatlan volt Torontóban
Reuters
Kobe Bryant megállíthatatlan volt Torontóban
Kobe Bryant megállíthatatlan volt Torontóban
Reuters
Kobe Bryant megállíthatatlan volt Torontóban

Kiváló estét zárt a Los Angeles Lakers együttese, hiszen a kaliforniaiak nemcsak fölényesen – húsz ponttal – nyertek Torontóban, de megszerezték a Memhis Grizzlies sztárját Pau Gasolt is.

A spanyol klasszisért cserébe Kwame Brownt, Javaris Crittentont és két elsőkörös draftjogot adtak. A huszonhét éves barcelonai születésű kiválóság ebben a szezonban átlagban 18.9 pontot szerzett és 8.8 lepattanót szedett le mérkőzésenként.

Visszatérve azonban a Toronto elleni meccshez, a Lakers jelenlegi legnagyobb sztárja negyvenhat ponttal segítette a gárdát, és ezúttal mezőnyből is remekelt, hiszen huszonnyolc próbálkozásából tizenkilenc landolt a gyűrűben. Ráadásul hét lepattanót leszedett és öt gólpasszt is jegyzett.

Nagyszerű estét fogott ki Brandon Roy is, aki tripla-duplájával segítette a Portlandet a New York elleni hosszabbításos győzelemhez. A TrailBlazers huszonhárom éves kiválósága húsz pontot szerzett tizenegy lapattanót gyűjtött be és emellé kiosztott tíz asszisztot is.

A Houston újonca, Carl Landry sorozatban hatodik idegenbeli győzelméhez segítette csapatát a karriercsúcsot jelentő huszonkét pontjával, amelyből tizenhármat az utolsó negyedben szerzett az Indiana otthonában. A Rockets két ügyeletes sztárja, Tracy McGrady és Jao Ming ezúttal húsz pont alatt maradt.

A New Orleans Hornets A Sacramentótól kapott ki kilenc ponttal, míg Hedo Turkoglu 106-106-os állásnál két büntetőt is értékesített, amellyel az Orlando legyőzte a Philadelphiát. A Washington Wizards legyőzésével sorozatban hetedik diadalát ünnepelhette a Utah Jazz.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ

91. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers Houston Rockets 103-106
Philadelphia 76ers Orlando Magic 106-108
Miami Heat New Jersey Nets 85-94
Sacramento Kings New Orleans Hornets 112-103
Portland TrailBlazers New York Knicks 94-88 – hosszabbítás után
Toronto Raptors Los Angeles Lakers 101-121
Minesota Timberwolves Los Angeles Clippers 104-83
Washington Wizards Utah Jazz 87-96
Golden State Warriors Charlotte Bobcats 127-96
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik