A remeklő Chris Paul vezérletével a Hornets elgázolta a Denvert

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 07:29
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 87. játéknapján négy összecsapást rendeztek, amelyek közül kettőn hazai, kettőn pedig vendéggyőzelem szültetett. A Memphis hazai pályán szaladt bele egy tizenkilenc pontos vereségbe a Dallas ellen, a Charlotte pedig LA-ben a Clippers ellen aratott értékes, bár korántsem meglepő győzelmet. A Hornets ezúttal sem hibázott, ennek most a Denver látta kárát. A Utah Jazz pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva hat ponttal verte az első negyedben álmos címvédőt, a San Antonio Spurs csapatát.
Melvin Ely (New Orleans Hornets) dob kosárra, miután megverte Kenyon Martint (Denver Nuggets)
Getty Images
Melvin Ely (New Orleans Hornets) dob kosárra, miután megverte Kenyon Martint (Denver Nuggets)
Melvin Ely (New Orleans Hornets) dob kosárra, miután megverte Kenyon Martint (Denver Nuggets)
Getty Images
Melvin Ely (New Orleans Hornets) dob kosárra, miután megverte Kenyon Martint (Denver Nuggets)

A Nyugati-főcsoportot vezető New Orleans Hornets - eggyel kevesebb vereségének köszönhetően előzi meg a Phoenixet -, szezonbeli 32. győzelmét aratta, megszakítás nélkül a kilencediket, míg otthon már tizenhatnál jár a szezonban. A Denver 18-szor kapott ki, amelyből 13-t vendégként gyűjtött be.

A Hornets nyerőembere Chris Paul volt, aki 23 pontja mellett kiosztott 17 asszisztot és leszedett kilenc lepattanót. Ilyen kiváló társ mellett a többiektől elég volt egy jó közepes átlag a biztos győzelemhez. Bár az ötven százalék feletti hatékonyság a mezőnydobásoknál és az 52 lepattanó igencsak elismerésre méltó teljesítmény.

A túloldalon Allen Iverson hiába dobott 23 pontot, csapatán az nem sokat segített. A Denver mindenfajta statisztikai mutatóban elmaradt a házigazdától - lepattanókban egy híján hússzal -, így nem lehet mecset nyerni a jó formában lévő Hornets ellen.

A vendéglátók csupán egy negyedben adták harminc dobott pontnál alább, a Nuggest egyszer sem tudott harminc fölé menni, minden felvonás a hazaiaké lett.

A Dallas 33 dobott ponttal nagyon bekezdett Memphisben, hiszen a vendégek az első negyed végére már tizenkét pontos előnyre tettek szert. Majd miután a hazaiak nem tudtak igazából ritmust váltani - a következő két felvonás is a vendégeké lett -, kikaptak.

A mérkőzésen 26 pontot szerző Josh Howard az első negyedben tizennégyig jutott. A folytatásban aztán „megérkezett” Dirk Nowitzki - húsz pont és tizenegy lepattanó -, valamint Erick Dampier - tizenegy pont és tizenkét lepattanó - is.

A Grizzlies igencsak enerváltan játszott, játékosai kevesebb dobásra vállalkoztak és akkor is pontatlanabbnak bizonyultak ellenfelüknél.

A Dallas 31. győzelmét aratta, egymás után a negyediket, idegenben a tizediket, ahol viszont a mérlege még így is negatív. Igaz, már csak eggyel. A Memphis eddig sem fényes mérlege még tovább romlott: 13/32 a bajnokságban és 9/15 otthon.

A Jazz nyolc pontot vert kissé kényelmes ellenfelére az első negyed végére, így a nem a legjobb napot kifogó Spurs csak riválisa után kapaszkodott. Őrizte nem túl meggyőző előnyét a Jazz, amely ugyan kitartott a találkozó végéig, de azért izgalmas hajrát hozott.

Másfél perc volt még hátra a találkozóból, amikor egy 5-0-s szériával a vendégek kétpontosra csökkentették hátrányukat (91-89).

Akkor azonban a védekezésre odafigyeltek a hazaiak, a San Antonio két elhibázott dobásig jutott, viszont a túloldalon Kyle Korver értékesített egy büntetőt, majd négy elhibázott kinti tripla-kísérletet követően beleállt az ötödikbe, amelyet már bevágott, így el is dőlt az összecsapás.

Hiába játszott a mezőny két legeredményesebb játékosa a Spursben (Manu Ginobili 29, Tim Duncan 26 pontot szerzett), tucatnyi triplát rontó csapatuk kikapott.

Tizenötödik vereségét szenvedte el a Spurs, a tizediket vendégként. A Jazz 27-szer nyert, tizenkilencedik alkalommal hazai környezetben, és immár az ötödik egymást követő mérkőzésén nem talált legyőzőre.
Los Angelesben az első negyed végére megszerzett hétpontos Charlotte-előny (29-22), a záró rész előtt tizenkettőre nőtt (83-71), a Clippersnek igazából esélye sem volt a győzelemre.

Pedig az utolsó öt percet 16-6-ra nyerték a hazaiak, de hiába közelítették meg ellenfelüket öt ponttal (101-95), a hátralévő 21 másodperc már csak egy büntetőzéshez volt elegendő, a vendégek viszont egyet sem rontottak a hatból.

A Clippers egymást követő harmadik mérkőzését veszítette el, otthon 8/15, a bajnokságban 13/28 a mérlegük. Ezzel szemben a Bobcats 18. találkozóját nyerte meg, de csupán a negyediket idegenben.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 87. JÁTÉKNAP:
Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 84-103
New Orleans Hornets - Denver Nuggets 117-93
Utah Jazz - San Antonio Spurs 97-91
Los Angeles Clippers - Charlotte Bobcats 100-107
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik