LeBron James harminchat ponttal nyitotta meg a 2008-as esztendőt

Vágólapra másolva!
2008.01.03. 09:03
Számos idegenbeli győzelem született az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 61. játéknapján, mely történetesen a 2008-as év első játéknapja is volt egyben. A Chicago Bulls, a New Jersey Nets, a Detroit Pistons és a Portland TrailBlazers egyaránt idegen pályán ünnepelhetett, míg a Boston Celtics, a Utah Jazz és a Dallas Mavericks otthon diadalmaskodott. Az új év első játéknapjának legjobb dobója - nem túl nagy meglepetést okozva - LeBron James volt, aki 36 ponttal terhelte meg az Atlanta Hawks gyűrűjét.
LeBron James büntetőjére hiába mozdulnak a többiek, nem lesz lepattanó
Getty Images
LeBron James büntetőjére hiába mozdulnak a többiek, nem lesz lepattanó
LeBron James büntetőjére hiába mozdulnak a többiek, nem lesz lepattanó
Getty Images
LeBron James büntetőjére hiába mozdulnak a többiek, nem lesz lepattanó

LeBron James, a Cleveland Cavaliers sztárja szenzációs teljesítménnyel, harminchat ponttal nyitotta meg a 2008-as évet, folytatva eddigi nagyszerű sorozatát. A játékos tizenkilenc pontot szerzett a második félidőben, ebből tizenkettőt az utolsó két percben, óriási szerepet játszva ezzel a négypontos hazai győzelemben.

Jamesnek így idén 28,8 pontos átlaga van huszonhat mérkőzést követően, és mint emlékezetes, nem régen lépte át - legfiatalabbként a liga történetében - a kilencezres határt.

A Dallas Mavericks nagyszerű játékkal bizonyult jobbnak a Golden State Warriors csapatánál, és végül husznokét pontos győzelmet aratott a Harcosok felett. A hazaiak vezére a huszonkilenc pontos Dirk Nowitzki volt, aki amellett, hogy négy kísérletből három hárompontos kosara utat talált a gyűrűbe, a mezőnyben is szorgoskodott (8 lepattanó, 6 gólpassz).

Mellette Josh Howard bizonyult a leghasznosabbnak, ezt tizenkilenc pontja és tizenhárom lepattanója igazolja. A vendégeknek nem ment a játék, egyedül Stephen Jackson jutott 25 pontig, de érdemben nem akadt segítője.

Jason Kidd ugyan nem villogott Orlandóban, de így is hajszál híján tripla-duplát ért el (10 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz), a New Jersey Nets pedig egy bravúros negyedik negyeddel végül „hozta” a meccset. Legjobb dobójuk, Vince Carter 18 ponttal és 17/6-os mezőnybeli mutatóval zárt.

A hazaiaknál Dwight Howard tizenhárom pontja és ugyanennyi lepattanója érdemel említést, illetve Hedo Turkoglu huszonhárom pontja. Veresége ellenére az orlandói gárda magabiztosan vezeti a liga Délkeleti csoportját.

Sorozatban hetedik, összességében pedig a huszonhetedik győzelmét aratta a Boston Celtics. A Houston elleni meccs nagy részét sebtapasszal a szeme fölött végigjátszó Kevin Garnett 26 pontnál állt csak meg, mellé összeszedett kilenc lepattanót is. Ha nem is tökéletesen, de sikerült megfognia Jao Minget, a vendégek kínai centerét, aki tizenkilenc ponttal és tizenhárom lepattanóval zárt.

A Celtics eddig harminc meccséből huszonhetet megnyert, így káprázatos, kilencven százalékos mutatóval vezeti az Atlanti csoportot, a Keleti Főcsoportot és a bajnokságot. A Nyugati Főcsoportot ugyanakkor a tavalyi bajnok San Antonio Spurs vezeti 72,4 százalékkal.
VINCZE SZABOLCS

ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 61. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats Chicago Bulls 97-109
Orlando Magic New Jersey Nets 95-96
Indiana Pacers Memphis Grizzlies 72-90
Washington Wizards Detroit Pistons 93-106
Cleveland Cavaliers Atlanta Hawks 98-94
Miami Heat Milwaukee Bucks 98-103
Boston Celtics Houston Rockets 97-91
New York Knicks Sacramento Kings 97-107
Minnesota Timberwolves Portland TrailBlazers 79-90
Dallas Mavericks Golden State Warriors 121-99
Utah Jazz Philadelphia 76ers 110-107
Los Angeles Clippers New Orleans Hornets 81-95
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik