Allen nélkül is könnyedén nyerte sorozatban a 8. meccsét a Boston

Vágólapra másolva!
2007.12.15. 08:20
Ray Allen nélkül is könnyed győzelmet aratott a Boston Celtics együttese az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 44. játéknapján. A Toronto Raptors ezúttal az Indiana Pacerst győzte le, nyert a Dallas Mavericks és a Chicago Bulls, kikapott a Los Angeles Lakers.
Paul Pierce remekelt, 32 pontot szerzett a Milwaukee ellen
Getty Images
Paul Pierce remekelt, 32 pontot szerzett a Milwaukee ellen
Paul Pierce remekelt, 32 pontot szerzett a Milwaukee ellen
Getty Images
Paul Pierce remekelt, 32 pontot szerzett a Milwaukee ellen


A Boston Celtics ezúttal Ray Allen nélkül lépett pályára, de a Celtics mintha meg sem érezte volna a harminckét éves klasszis hiányát, hiszen hazai pályán huszonkét ponttal nyert a Mikwaukee ellen.

A bostoniak legjobbja Paul Pierce volt, aki harminckét pontot szerzett. A „Nagy Hármas” harmadik tagja Kevin Garnett tizenöt pontja mellé hét lepattanót szedett, és ennek is volt köszönhető, hogy a hazaiak sorozatban a nyolcadik sikerüket aratták.

A Boston ezzel a győzelemmel egy másik rekordot is beállított, méghozzá a csapat 1984-es klubcsúcsát, amikor a Celtics az első tizenkét meccsét megnyerte hazai pályán. Az akkori csapatban is volt egy „Nagy Hármas”, amelyet Larry Bird, Kevin McHale és Robert Parish alkotott.

Beindult a Toronto szekere is, hiszen a Raptors sorozatban a negyedik sikerét aratta. Az Indiana otthonába látogató együttesben több kiemelkedő teljesítmény is volt, hiszen Jason Kapono karriercsúcsot ért el a huszonkilenc pontjával, a csapat legnagyobb sztárja Chris Bosh huszonkettő pontja mellé tizenhat lepattanót szedett le, Jose Calderon szintén egyéni csúcsot állított fel, igaz ő a gólpassz kategóriában, amelyből tizenhatot osztott ki, és nem mellesleg tizennyolc ponttal is segítette a vendégeket.

A Chicago Bulls otthon ályán verte a New York Knikset. Igaz a hazaiak legeredményesebb játékosa a huszonkilenc pontig jutó Luol Deng volt, azonban mindenképpen említést érdemel Kirk Hinrich teljesítménye is, aki tripla duplát ért el (15 pont, 12 lepattanó, 14 gólpassz).

105-104-es Golden State-vezetésnél, tizenhat másodperccel a vége előtt Baron Davies triplája a gyűrűben landolt, így a hazaiak klasszisa eldöntötte a Los Angeles Lakers elleni meccset. A vendégek klasszis, Kobe Bryant ezúttal huszonegy pontot szerzett, ami azért gyenge teljesítmény tőle, mert mezőnyből a huszonhárom kísérlete közül csupán hat ért célba.

NBA, ALAPSZAKASZ

44. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers Toronto Raptors 93-104
Boston Celtics Milwaukee Bucks 104-82
Charlotte Bobcats Orlando Magic 87-103
New Jersey Nets Cleveland Cavaliers 105-97
Chicago Bulls New York Knicks 101-96
Portland TrailBlazers Utah Jazz 99-91
Philadelphia 76ers Sacramento Kings 99-109
Minnesota Timberwolves Seattle Supersonics 88-99
Detroit Pistons Atlanta Hawks 91-81
Memphis Grizzlies Los Angeles Clippers 91-98
Dallas Mavericks New Orleans Hornets 89-80
Golden State Warriors Los Angeles Lakers 108-106
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik