Ray Allen rosszul játszott, de győztes triplát dobott a Bostonban

Vágólapra másolva!
2007.11.25. 10:03
Ray Allen a mérkőzés végét jelző dudaszóval egyidőben dobta azt a hárompontost, amellyel csapata, a Boston 96-95-re legyőzte a vendég Charlotte-ot az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 25. játéknapján. A Celticsnek ez volt a 11 győzelme ebben az idényben, és ezzel a massachusetsi a liga legjobb mérleggel büszkélkedő csapata. LeBron James erős tripla-duplával segítette győzelemre a Clevelandet a Toronto ellen (111-108).
Ray Allen hatszor próbálkozott triplával, de csak egy ment be: ez az egy
Getty Images
Ray Allen hatszor próbálkozott triplával, de csak egy ment be: ez az egy
Ray Allen hatszor próbálkozott triplával, de csak egy ment be: ez az egy
Getty Images
Ray Allen hatszor próbálkozott triplával, de csak egy ment be: ez az egy

Folytatódott a Boston diadalmenete az NBA-ben: a „kelták” a 25. játéknapon Ray Allen triplájával az utolsó pillanatban fordítottak a Bobcats ellen a több mint 19 ezer néző nagy örömére.

A Charlotte vezetett 95-93-re, de 4,7 mp-cel a vége előtt Eddie House elkapta Jason Richardson passzát, majd Allen pazar hárompontost küldött a gyűrűbe, amikor éppen megszólalt a duda.

A Celtics nem játszott jól, így azonban ismét nyert – sorozatban harmadszor, összességében 11. alkalommal a 2007–2008-as idényben.

Doc Rivers, a massachusetsiek vezetődzője azt mondta, a meccs számos olyan leckét adott a csapatnak, amelyet meg kell tanulniuk.

„Jó, hogy szerencsénk is volt, mert nem játszottunk jól ma este” – fogalmazott Rivers.

Allen, aki ezúttal mindössze 14 pontig jutott, mégis nyerő embernek bizonyult, így foglalta össze a gondolatait.

„Noha gyenge estém volt, nem éreztem ezt a mérkőzést, az önbizalmamat soha nem veszítettem el.”

„Ez a találkozó nem volt habostorta számunkra, de a bajnokság arról szól, hogy meg kell nyerni a meccseket. Nem érdekes, hogy milyen rekordokat állítasz fel, minden nap nagyon keményen kell játszanod.”

A Bostonban Paul Pierce és Kevin Garnett egyaránt 23-23 ponttal zárt, míg a sorozatban a harmadik vereségét elszenvedő charlotte-i alakulatban Jason Richardson 25-ig jutott.

Clevelandben LeBron James remek játékkal, masszív tripla-duplával segítette győzelemhez csapatát a vendég Toronto ellen.

A 29 meezőnydobásából 14-et értékesítő tehetség 37 pontja mellett leszedett 12 lepattanót, és kiosztott 12 gólpasszt is. Ez volt pályafutása 13. tripla-duplája.

A másik oldalon Chris Bosh is parádésan kosárlabdázott: ő volt a találkozó legponterősebb játékosa 41 ponttal (13/25 a mezőnyből).

Memphisben Antawn Jamison, a vendég Washington csatára szintén 41 pontot szórt be a Grizzliesnek, sőt 11 lepattanóval dupla-duplát ért el, de Boshhoz hasonlóan ő sem örülhetett győzelemnek.

A „szürkemedvédnél” a spanyol Juan Carlos Navarro 28, Rudy Gay 27 pontig jutott, így a 173 kosárra dobást hozó összecsapást (átlagban 16,6 másodpercenként emelte rá valaki a labdát a mezőnyből) a valamivel jobban, 52,6 százalékos pontossággal célzó Memphis nyert 124-118-ra.

Houstonban Tracy McGrady 35, Jao Ming 22 pontot szerzett a Rockets színeiben, a kínai center emellett leszedett 13 lepattanót is.

A texasiak ezt megelőzően hat mérkőzést veszítettek el sorozatban, de ez a negatív széria most, a Denver ellen megszakadt (109-81).

A Milwaukee egymás után ötödször győzött, hazai pályán pedig megőrizte százszázalékos mérlegét, noha az ellenfele ezúttal a Dallas volt.

A legutóbbi bajnokság alapszakaszának legjobb csapata elszenvedte negyedik vereségét ebben a szezonban (97-95).

A Bucksnál Michael Redd 27 ponttal vitte a prímet, a Mavsnél Josh Howard 24, Jason Terry 21 és Dirk Nowitzki 20 pontja együtt is kevés volt az „üdvöséghez”.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 25. JÁTÉKNAP
New York Knicks Chicago Bulls 85-78
Cleveland Cavaliers Toronto Raptors 111-108
Philadelphia 76ers Golden State Warriors 98-100 (hosszabbítás után)
Boston Celtics Charlotte Bobcats 96-95
Orlando Magic Miami Heat 120-99
Memphis Grizzlies Washington Wizars 124-118
Minnesota Timberwolves Atlanta Hawks 87-94
Houston Rockets Denver Nuggets 109-81
Milwaukee Bucks Dallas Mavericks 97-95
Los Angeles Clippers New Orleans Hornets 89-98
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik