Jason Kidd ötvenedik tripla-duplája segítette győzelemhez a Nets-et

Vágólapra másolva!
2007.11.04. 10:24
Címkék
Hét mérkőzéssel folytatódott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA): négy csarnokban hazai, míg három arénában vendéggyőzelem született. A legnagyobb arányú sikert a Golden State Warriors ellen 133-110-re nyerő Utah Jazz könyvelhette el.
Jason Kidd (középen) ismét remekelt
Reuters
Jason Kidd (középen) ismét remekelt
Jason Kidd (középen) ismét remekelt
Reuters
Jason Kidd (középen) ismét remekelt

A játéknap egyik emlékezetes teljesítményét Jason Kidd nyújtotta, aki ötvenedik tripla-duplájával segítette győzelemhez a New Jersey Nets együttesét, amely nagy csatában, 93-88-ra diadalmaskodott a Philadelphia 76ers csarnokában. A klasszis 16 pontot dobott, 14 lepattanót gyűjtött és 10 asszisztot könyvelhetett el.

„Valóban tripla-duplát ért el? Ha továbbra is ilyen keményen kosarazik, akkor még számos alkalommal nyújthat ilyen teljesítményt” – jegyezte meg mosolyogva a 22 pontig jutó csapattárs Richard Jefferson.

A Nets második legponterősebb játékosa Vince Carter volt, aki 18 pontot szórt. Érdekesség, hogy a kezdőötösből Nenad Krstic (6) és Jason Collins (0) sem remekelt az ellenfél palánkja alatt. Ugyanakkor a csereként beküldött Antoine Wright és Malik Allen is 10-10 pontig jutott.

A Philadelphia 76ers-ben Andre Iguodala (16) bizonyult a legeredményesbbnek, míg Kyle Korber 11 pontot és 11 lepattanót gyűjtött.

„Nehéz mérkőzés volt, keményen kellett küzdenünk” – mondta röviden Jefferson.

Érdekesség, hogy a Philadelphia 76ers az első és az utolsó negyedet is megnyerte, de ez sem volt elég a sikerhez. A második és harmadik felvonás ugyanis a New Jersey Nets némi fölényét hozta, a kétszer hat pontos részsiker pedig győzelmet eredményezett.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA), ALAPSZAKASZ

5. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers New Jersey Nets 88-93
Memphis Grizzlies Indiana Pacers 111-121
Houston Rockets Portland Trail Blazers 89-80
Utah Jazz Golden State Warriors 133-110
Washington Wizards Orlando Magic 82-94
Milwaukee Bucks Chicago Bulls 78-72
Dallas Mavericks Sacramento Kings 123-102
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik