A világbajnok a németeken átgázolva jutott a legjobb négy közé

Vágólapra másolva!
2007.09.13. 23:54
A házigazda ibériaiak magabiztos győzelmével zárult a spanyolországi férfi kosárlabda Európa-bajnokság második negyeddöntője, a hispán válogatott szoros első negyed után a második félidőben leiskolázta a német nemzeti csapatot. A legjobb négy között a Görögország–Szlovénia negyeddöntő győztesével találkoznak Gasolék.
Pau Gasol elégedett lehetett a mérkőzés után
Pau Gasol elégedett lehetett a mérkőzés után
Pau Gasol elégedett lehetett a mérkőzés után
Pau Gasol elégedett lehetett a mérkőzés után

Dirk Nowitzki triplájával kezdődött a találkozó, de Calderón és társai hamar válaszoltak, 6-3-ra alakítva az állást. A németek azonban ekkor még fel tudták venni a kesztyűt, s többek között a remeklő center Hamann segítségével újra átvették a vezetést (8-9). Garbajosa rázta meg magát a következő percekben, s máris elhúztak a spanyolok, Rudy Fernandez triplájával már 16-9 volt az állás. Demirel tett később arról, hogy a negyed végére újra felzárkózzon a vendégegyüttes (18-14).

A második negyed első felében nem változott a játék képe, a hazai oldalon Navarro, a németeknél Nowitzki vitte a prímet a meccs ezen szakaszában.

Az etap végére azonban elvesztették a fonalat a németek, ezt kihasználva Pau Gasol, és főleg Calderón valósággal szárnyakat adott a házigazda csapatnak, beállítva a megnyugtató, 40-27-es félidei állást.

A harmadik felvonás eleje újra Calderón perceit hozta, tripláját három büntetőből szerzett ponttal is megtoldotta, s hiába tartotta Jagla a lelket a vendégekben, Rudy Fernandez és Navarro remek játékára nem igazán volt ellenszere Nowitzkiéknek. A negyed végére húsz pont fölé nőtt a hazaiak előnye.

Az utolsó negyedre aztán teljesen szétesett a németek játéka, s ez a közönség bíztatásával együtt valósággal fanatizálta a világbajnoki címvédőt. Marc Gasol büntedődobása után közel álltak a spanyolok a negyvenes különséghez (80-43), ami mondani sem kell, ritkaságszámba megy az Eb-negyeddöntők esetében.

A végére leeresztett Pepu Hernandez gárdája, így a németek kozmetikázni tudtak az eredményen, de összességében nem volt esélyük meglepetést okozni ezen az estén.


FÉRFI KOSÁRLABDA EURÓPA–BAJNOKSÁG, SPANYOLORSZÁG

MÁSODIK NEGYEDDÖNTŐ
Spanyolország–Németország 83-55 (18-14, 22-13, 26-16, 17-12)
Legjobb dobók: Calderón 17, Fernandez 12, Navarro 12, M. Gasol 10, ill. Nowitzki 11, Jagla 10, , Femerling 8, Herber 7
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik