Izgalmas mérkőzésen harcolta ki a bentmaradást Ivkovics együttese

PÁL SÁNDORPÁL SÁNDOR
Vágólapra másolva!
2007.08.31. 19:59
Tizenegy pontos győzelmet aratott a Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány által irányított magyar férfi kosárlabda-válogatott Svédország ellen. A bentmaradásért lejátszott összecsapáson a mienk csak a hajrában kerekedtek ellenfelük fölé, de akkor magabiztosan. A találkozó egyben a pótselejtezők utolsó mérkőzésé volt számunkra, már a szeptemberi Európa-bajnokság helyszínén, a spanyolországi Menorcán, amelyen végül bebiztosítottuk az elkövetkezendő sorozatra A-divíziós tagságunkat.
Csapatunk legeredményesebbjeként Németh István 16 pontig jutott
Szabó Miklós - archív
Csapatunk legeredményesebbjeként Németh István 16 pontig jutott
Csapatunk legeredményesebbjeként Németh István 16 pontig jutott
Szabó Miklós - archív
Csapatunk legeredményesebbjeként Németh István 16 pontig jutott

A magyar válogatott sorsdöntő pótselejtező előtt állt ma este Menorcán, az ellenfél pedig Svédország együttese volt. Miután mindkét csapat legyőzte Dániát, immár a csoportelsőség volt a tét, illetve az ezzel járó bennmaradás az A-divíziós csoportban.

A mérkőzés elején kissé meglógtak a svédek, de a hatodik percben már mi vezettünk, a nyolcadikban pedig már kilenc pont volt az előnyünk. Az első negyed végén 24-17 állt az eredményjelzőn.

A második negyedtől egészen a meccs végéig igen szoros és fordulatos volt a játék. Öt perc elteltével még mi vezettünk 28-24-re, ám rá kettő perccel viszont már a svédek mentek 28-29-re. A nyolcadik percben aztán visszavettük a vezetést, majd kialakult a 34-29-es félidei eredmény.

A harmadik játékrész hasonlóan szorosra sikeredett, 39-38-ra feljött a svéd csapat majd át is vette a vezetést, ám a magyarok azonnal reagáltak és 42-41-re alakították az eredményt. Döntetlen volt az állás - 46-46 -, míg végül 49-48-cal vonulhattak a röpke pihenőre a csapatok.

A negyedik negyedben jól kezdett a magyar csapat, a svédek legfeljebb öt pontra tudták csak megközelíteni, s ezt követően is végig uralták a mérkőzést a mieink, míg egy kései svéd triplával nem sokkal a vége előtt ki nem alakult a 75-64-es végeredmény.
EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ, AZ A-DIVÍZÓS TAGSÁGÉRT:
MAGYARORSZÁG – SVÉDORSZÁG 75-64 (24-17, 10-12, 15-19, 26-16)
A legjobb magyar dobók: Németh 16/6, Kámán 13/9, Simon 11/3, Báder 10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik