A Cleveland lesz a San Antonio ellenfele a nagydöntőben

Vágólapra másolva!
2007.06.03. 08:16
Bejutott az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjébe a Cleveland Cavaliers csapata, miután a Keleti főcsoport döntőjének hatodik mérkőzésén 98-82-re verte a Detroit Pistons csapatát. Ezzel a sikerrel a Cavs összesítésben 4-2-re nyerte a párharcot. A döntőben a San Antonio Spurs vár Jamesékre.
James joggal dicsérhette az újonc Gibsont
James joggal dicsérhette az újonc Gibsont
James joggal dicsérhette az újonc Gibsont
James joggal dicsérhette az újonc Gibsont

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A Detroit Pistons az életben maradásért, míg a Cleveland Cavaliers a negyedik győzelem (és ezzel a továbbjutás) megszerzéséért szállt harcba magyar idő szerint vasárnap hajnalban. A clevelandi Quicken Loans Arénában rendezett összecsapáson a Detroit kezdett jobban, a második percben Chauncey Billups duplájával a vendégek 6-0-ra vezettek, a Cavs csak ezután szerezte meg első pontjait. A negyed vége lőtt nem sokkal a hazaiak átvették a vezetést, és hatpontos előnnyel fordultak a második játékrészre.

A második felvonás szintén kiegyenlített játékot hozott, ám ezt a játékrészt az elsővel ellentétben a Detroit nyerte meg hat ponttal (ugyanúgy 27-21 volt a szerzett egységek száma, mint az első periódusban, csak ezúttal a vendégek voltak a jobbak), a nagyszünetre tehát egyenlő állással vonulhattak a csapatok.

Érdemi döntés a harmadik negyedben sem született. A játékrészben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Cavs legnagyobb előnye mindössze négy pont volt, Lindsey Hunter utolsó percben eleresztett hármasa után pedig minimálisra csökkent a vendégek hátránya. A döntés az utolsó felvonásra maradt.

És ekkor elérkezett Daniel Gibson ideje! A huszonegy éves újonc gondoskodott arról, hogy a mérkőzés utolsó negyede az egész párharc utolsó játékrésze is legyen. A fiatal játékos 19 pontot termelt a záróperiódusban (az egész meccsen 31 pontig jutott), ami önmagában elég lett volna a teljesen visszaeső Detroit 16 pontja ellen. Természetesen a csapattársak is betaláltak még, így a Cavs demoralizáló 31-16-os negyeddel zárta a mérkőzést és küldte nyaralni aa Pistons játékosait.

A mérkőzésen LeBron James 20 pontig jutott (emellett leszedett 14 lepattanót), míg detroiti oldalon Richard Hamilton jó játéka 29 pontja ezúttal kevésnek bizonyult a nagydöntőben a San Antonio ellen pályára lépő Cavs ellen.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG

KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS:
Cleveland Cavaliers -Detroit Pistons 98-82 (27-21, 21-27, 19-18, 31-16)
Helyszín: Quicken Loans Arena, Cleveland, Nézőszám: 20,562
Cleveland: L.Hughes 9, A.Pavlovic 8, D.Gooden 7, L.James 20, Z.Ilgauskas 11 Csere: D.Gibson 31, A.Varejao 7, D.Jones 2, D.Marshall 3, E.Snow
Detroit: C.Billups 9, R.Hamilton 29, R.Wallace 11, T.Prince 5,C.Webber 13 Csere: McDyess, L.Hunter 4, R.Murray 4, D.Davis, C.Delfino, N.Mohammed, J.Maxiell
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik