Hiába Bryant 40 pontja, kétszeri hosszabbításban kapott ki a Lakers

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.03.07. 08:45
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 120. játéknapján az LA Lakers kétszeri hosszabbítás után kapott ki Minnesotában a Timberwolves vendégeként, hiába dobott a vesztes oldalon Kobe Bryant 40 pontot. A túlóra első felvonása nem hozott döntést - 7-7 -, a mérkőzésről döntő hatodik játékrészt végül 12-2-re nyerték a vendéglátók.
Stephon Marbury (New York Knicks) mezét fejére húzva távozik, csapattársa, Quentin Richardson vigasztalja
Reuters
Stephon Marbury (New York Knicks) mezét fejére húzva távozik, csapattársa, Quentin Richardson vigasztalja
Stephon Marbury (New York Knicks) mezét fejére húzva távozik, csapattársa, Quentin Richardson vigasztalja
Reuters
Stephon Marbury (New York Knicks) mezét fejére húzva távozik, csapattársa, Quentin Richardson vigasztalja

Nem hibázott Dallasban a ligaelső Mavericks, amely a NJ Nets csapatát verte tizenhárom ponttal. A találkozó a vártnál talán szorosabban alakult, hiszen a hazaiak az első negyed hétpontos sikere után a következő kettőt elveszítették, így a záró részre az egyáltalán nem megnyugtató négy pont maradt. A negyedik részben aztán megrázták magukat a vendéglátók, akik végül biztosan hozták a találkozót.

A vesztes csapatban Carter 32 ponttal a mezőny legeredményesebbje tudott lenni, a dallasi siker három főszereplője a 22 pontot szerző, 11 lepattanót lekapó Nowitzki, a 24 pontos Terry és a 12 pontos, 14 lepattanós Dampier volt.

A dallasiak 51. győzelmüket aratták a bajnokságban, győztes szériájuk most éppen 16-nál jár.

Húsz pontot vert a Wizards a Raptorsra. A pontokban gazdag mérkőzésen a két csapat egyike sem adta alább negyedenként 26 pontnál.

Jól elkapta a kezdést a Seattle New Yorkban a Knicks vendégeként, hiszen a nyitó negyedet 13 ponttal nyerték, a végére azonban mindössze egy pont maradt a korábban tetemes előnyből.

A Kincksben Marbury 40 pontot szerzett, közte nyolc hárompontost, mindössze tizenegy kísérletből. A legfontosabb pillanatban azonban hibázott: már másodperc sem volt hátra a találkozóból, amikor a hazaiak kétpontos hátrányban voltak, és az addig oly’ biztoskezű Marbury két büntetőt dobhatott.

Az elsőt ki is használta, a másodikat viszont kihagyta. Az egész találkozón az volt az egyetlen rontott büntetője, hat sikeres dobás után.

Hiába hajrázott a Hornets Denverben és nyerte a negyedik negyedet hét ponttal, végül kilenccel kikaptak a Nuggetstől.

Sacramentóban a házigazda Kings 15 ponttal nyerte az első félidőt, a másodikat a vendég Pacers 11-gyel, utóbbiak viszont későn hajráztak, négy pont megmaradt a vendéglátók előnyéből.

A Spurs viszont nemcsak remekül, hanem eredményesen is hajrázott: a TrailBlazers vendégeként 34 pontot dobva 14-gyel nyerték a záró játékrészt, így tetemes hátrányukat ledolgozva öt ponttal előrébb voltak a végső dudaszó pillanatában ellenfelüknél.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 120. JÁTÉKNAP:
Washington Wizards - Toronto Raptors 129-109
New York Knicks - Seattle Supersonics 99-100
Minnesota Timberwolves - Los Angeles Lakers 117-107 – kétszeri h.u.
Dallas Mavericks - New Jersey Nets 102-89
Denver Nuggets - New Orleans Hornets 106-91
Sacramento Kings - Indiana Pacers 102-98
Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 94-99
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik