Kútba került a Los Angeles Lakers

Vágólapra másolva!
2007.02.16. 08:33
Sorozatban ötödik meccsét bukta el a Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. Bryantékat ezúttal a Cleveland verte meg. Dallas-siker született a texasi rangadón, a kilencedik sikerét arató Mavericks idegenben verte a Houstont.
Jason Terry (balra) döntött a végén Houstonban
Reuters
Jason Terry (balra) döntött a végén Houstonban
Jason Terry (balra) döntött a végén Houstonban
Reuters
Jason Terry (balra) döntött a végén Houstonban

Mindössze két meccset rendeztek péntek hajnalban az NBA-ben, és elsőre egyből egy texasi rangadóra került sor.

LeBron James 38 ponttal vette ki a részét a sikerből
Reuters
LeBron James 38 ponttal vette ki a részét a sikerből
A Houston-Dallas mérkőzés vége rendkívül izgalmasan alakult: a hazai Rockets még vezetett az utolsó három perchez érkezve, de utána már képtelen volt a kosárba találni. Nem úgy a másik oldalon Jason Terry: a Mavericks játékosa a hajráig kilenc dobásból mindössze egyszer volt sikeres, de Battier büntetői után már csak ő volt eredményes a mérkőzésen, négy büntető és egy kétpontos fűződik a nevéhez.

Avery Johnson, a Dallas edzője felemásan ítélte meg Terry teljesítményét, szerinte játékosa lélekben már az All-Star fesztiválon járt.
„Bár ő hozta vissza a reményt, messze volt a legjobb formájától.”

A mérkőzésen egyébként Dirk Nowitzki 26 pontot szerzett, a Houston részéről Tracy McGrady huszonhéttel zárt. A Dallas kilencedik sikerét aratta sorozatban.

A játéknap másik mérkőzésen a Los Angeles Lakers a Cleveland Cavalierst fogadta. A hazaiak nem bírtak a 38 pontig jutó LeBron Jamesszel, és a vereség azt jelentette, hogy a Lakers sorozatban ötödik meccsén maradt nyeretlen.

Phil Jackson, a kaliforniaiak edzője ezzel az újabb vereséggel beállította negatív rekordját, eddig mindössze háromszor volt olyan szériában, hogy csapatai egymás után öt meccset elbuktak.

Kobe Bryant 34 ponttal, hat lepattanóval és öt gólpasszal zárt, ezúttal gyengébb volt a mutatója Jamesszel szemben, mint öt napja: akkor 36:18 volt közöttük a pontarány a lakerses javára.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

ALAPSZAKASZ, 105. JÁTÉKNAP
Houston Rockets-Dallas Mavericks 77-80
Los Angeles Lakers-Cleveland Cavaliers 108-114
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik