Megvan a Suns tizenhatodik sikere

Vágólapra másolva!
2007.01.27. 09:25
Sorozatban tizenhatodszor nyert a Phoenix, amely ezúttal a Milwaukee ellen diadalmaskodott idegenben az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 85. játéknapján. A Suns ezzel klubcsúcsot állított fel. Jamal Crawford 52 pontot dobott a Miaminak, és ezzel túlszárnyalta egyéni legjobbját.
Crawford 52 pontjával karriercsúcsot állított fel
Reuters
Crawford 52 pontjával karriercsúcsot állított fel
Crawford 52 pontjával karriercsúcsot állított fel
Reuters
Crawford 52 pontjával karriercsúcsot állított fel

A Milwaukee elleni idegenbeli győzelmével új klubcsúcsot állított fel a Phoenix csapata, amely így már sorozatban a tizenhatodik sikerét aratta. A Suns legjobbja ezúttal Raja Bell volt, aki huszonhét ponttal vette ki a részét a 98-90-es diadalból.

A vendégek ebben a szezonban már a második nagy sorozatuknál járnak, és ezzel a győzelemmel túlszárnyalták az előzőt. A Suns ebben az idényben már eljutott tizenöt egymást követő győzelemig, amelyet december 22-én a Washington szakított meg – az eredmény akkor 144-139 lett a Wizards javára.

Ez a mostani sorozat egyébként a tizedik leghosszabb a liga történetében, és a leghosszabb a Los Angeles Lakers 2000-es tizenkilenc meccses menetelése óta.

A Phoenixben egyébként Bell mellett Steve Nash tizennyolc pontot dobott és tizenhat gólpasszt adott, míg Marion huszonhárom lepattanót szedett le.

Egyéni rekordot állított fel Jamal Crawford, ugyanis 52 pontot szerzett, és ezzel csapata, a New York Knicks 116-96-ra legyőzte a bajnok Miami Heatet.

A huszonhat éves játékos azt a bravúrt is véghezvitte, hogy mezőnyből tizenhat egymás utáni dobása a gyűrűben landolt, ráadásul a mérkőzésen tíz triplakísérletéből nyolc eredményes volt.

A floridaiak legjobbja a tavalyi döntő legértékesebb játékosa, Dwyane Wade volt, aki harminchét pontot termelt, azonban Crawford kiváló teljesítménye miatt a Heatnek ez is kevés volt.

Tracy McGrady a Portland elleni mérkőzés harmadik negyedében megmutatta, hogy miért is választották be immáron hatodszor az All Star-gála kezdőötösébe – T-Mac egyébként hetedszer szerepelhet az eseményen.

A Houston vezéregyénisége az előbb említett játékrészben tizenhét pontot szerzett, és így ez bizonyult a döntő felvonásnak, hiszen a Rockets ezt a negyedet 32-14-re hozta.

McGrady egyébként huszonnyolc pontot szerzett, a Rockets pedig 99-69-re nyert.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG (NBA)

Alapszakasz, 85. játéknap
Los Angeles Lakers Charlotte Bobcats 97-103
Seattle Supersonics Minnesota Timberwolves 102-100
Milwaukee Bucks Phoenix Suns 90-98
Utah Jazz Denver Nuggets 116-110
Houston Rockets Portland Trailblazers 99-69
Detroit Pistons Washington Wizards 96-99
San Antonio Spurs Memphis Grizzlies 112-96
New Orleans Hornets Sacramento Kings 88-84
New York Knicks Miami Heat 116-96
Philadelphia 76ers Cleveland Cavaliers 97-105
Toronto Raptors Boston Celtics 96-90
Orlando Magic Atlanta Hawks 90-93
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik