Tovább menetel a Phoenix

Vágólapra másolva!
2007.01.22. 08:05
Sorozatban tizenharmadik meccsén is diadalmaskodott a Phoenix az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján, így a Suns lett a nyolcadik olyan együttes az NBA történetében, amely egy szezonon belül kétszer is 13 győzelemig jutott zsinórban. A Dallas Mavericks a Miami otthonában nyert.
A philadelphia Igoduala próbál megszabadulni Oberto és Finley társaságától
Reuters
A philadelphia Igoduala próbál megszabadulni Oberto és Finley társaságától
A philadelphia Igoduala próbál megszabadulni Oberto és Finley társaságától
Reuters
A philadelphia Igoduala próbál megszabadulni Oberto és Finley társaságától

A sorozatban tizenkét meccsét megnyerő Phoenix Suns ezúttal a Minnesotát fogadta. A Timberwolves nem éppen kedvező előjelekkel érkezett a meccsre, ugyanis nem léphetett pályára Kevin Garnett és Ricky Davis sem.

Dwyane Wade (Miami) tör kosárra Dampier mellett
Reuters
Dwyane Wade (Miami) tör kosárra Dampier mellett
A vendégek nem is tudták megnehezíteni a dolgát a Phoenixnek, a hazai csapat még azt is megtehette, hogy több kulcsjátékosát pihentette az utolsó negyedben. A Suns 13. sikerét aratta, ezzel a nyolcadik csapat az NBA történetében, amely egy szezonon belül kétszer is legalább 13 győzelmet szerez zsinórban.

Shawn Marion 17 pontja mellett 20 lepattanót is begyűjtött az első három negyedben, míg az utolsót már ő is a kispadon töltötte Stoudemire és Nash társaságában.
„Ez hihetetlen” – értékelte csapattársa teljesítményét Steve Nash. – „Nem mindennap látni olyat, hogy egy ilyen viszonylag alacsony játékos 20 lepattanót is begyűjt egy találkozón.”

A két eltiltott távollétében az újonc Randy Foye vállalta magára a pontgyártást, 25 pontja (köztük öt darab hármas) karriercsúcsnak számít.

Miamiban győzött a Dallas, a Mavericks huszadik győzelmét aratta az elmúlt 21 meccsen. A győzelemben komoly részt vállalt Jerry Stackhouse, aki a végén hátára vette a csapatot, az utolsó negyedben 16 pontot termelt.

Stackhouse-nál is eredményesebb volt Josh Howard, aki 25-ig jutott, míg Dirk Nowitzki a 22 pontja mellé 11 lepattanót is begyűjtött.

A Miamiban Dwyane Wade az első negyedben bokasérülést szenvedett, ennek ellenére visszatért a pályára, és végül 31 pontig jutott. 5,8 másodperccel a vége előtt azonban nem tudott bedobni egy döntő fontosságú hármast.

A San Antonio Philadelphiában diadalmaskodott. A texasiak korán átvették a játék irányítását, nem is engedték kibontakozni a 76ers gárdáját. A Spurs hatodik sikerét aratta az elmúlt nyolc mérkőzést figyelembe véve.

Hazai pályán nyert a Portland, amely az újonc Brandon Roy remek játékával és 28 pontjával győzte le a több játékosát is nélkülöző Milwaukee-t. A Trail Blazers végig vezetett a találkozón, a Bucks egyszer sem tudott három pontnál közelebb kerülni.

NBA, 80. JÁTÉKNAP, EREDMÉNYEK
Portland Trail Blazers-Milwaukee Bucks 99-95
Miami Heat-Dallas Mavericks 93-99
Philadelphia 76ers-San Antonio Spurs 85-99
Phoenix Suns-Minnesota Timberwolves 131-102
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik