Dallas: itt a tizenharmadik

Vágólapra másolva!
2007.01.06. 09:05
Tizenharmadik győzelmét is megszerezte a Dallas Mavericks, amely ezúttal a San Antonio otthonában diadalmaskodott. Dwyane Wade nélkül nem megy a Miaminak, a sérült klasszisa nélkül sorozatban negyedik vereségét szenvedte el a Heat. Kobe Bryant ezúttal inkább az előkészítésben jeleskedett, de így is nyert a Lakers.
Kobe Bryant (sárgában) igyekszik megtartani a labdát Yakhouba Diawarával szemben
Reuters
Kobe Bryant (sárgában) igyekszik megtartani a labdát Yakhouba Diawarával szemben
Kobe Bryant (sárgában) igyekszik megtartani a labdát Yakhouba Diawarával szemben
Reuters
Kobe Bryant (sárgában) igyekszik megtartani a labdát Yakhouba Diawarával szemben

Az elmúlt tizenkét meccsén diadalmaskodó Dallas Mavericks maradt Texason belül, a 2005-ös bajnok San Antonio Spurs vendégeként lépett pályára.

Duncanék az elmúlt két meccsen vereséget szenvedtek, de remélték, hogy meg tudják állítani a Dallast. Nos, ez nem sikerült, a Mavericks – főleg Nowitzki remeklésének köszönhetően – győzelemmel távozott San Antonióból.

Dirk Nowitzki (jobbra) 36 pontig jutott
Reuters
Dirk Nowitzki (jobbra) 36 pontig jutott
A német klasszis 36 pontot szerzett, ezzel szezoncsúcsot állított fel, míg a Mavs sorozatban harmadszor győzött San Antonióban.

De azért nem volt ez olyan könnyű siker, erről árulkodnak Dirk Nowitzki szavai is:
„Az elején nem játszottunk jól, a Spurs viszont nagyon céltudatos volt, több lepattanót szedtek támadásban is. A második félidőben azonban már magunkra találtunk.”

A Dallas mellett az Atlanta is figyelemre méltó sorozatot produkál, igaz, ők vereségben. A Hawks ezúttal Torontóban vendégszerepelt, és sorozatban nyolcadik meccsén hagyta el vesztesen a pályát.

A szombaton 25. születésnapját ünneplő Gilbert Arenas remeklésének köszönhetően a Washington hazai pályán múlta felül a Los Angeles Clipperst. A fővárosiak kiválósága 35 ponttal járult hozzá a győzelemhez, ebből az első félidőben 29-et szerzett.

Bár Kobe Bryant idei legrosszabb teljesítményét nyújtotta a pontokat figyelembe véve, a Los Angeles Lakers magabiztosan győzte le a Denvert. A klasszis ezúttal az előkészítésben jeleskedett, így öt csapattársa is kétszámjegyű ponttal zárta a találkozót – ő maga azonban csak nyolcig jutott, igaz, az utolsó negyedet a kispadon töltötte.

A vendég Denvernek egyébként nem megy a Staples Centerben, ugyanis sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el ezen a helyszínen. A Lakers edzője, Phil Jackson már csak egy győzelemre van karrierje 900. sikerétől.

A Miami Heat sem tudta megállítani a Phoenix Sunst, amely sorozatban ötödik győzelmét aratta. A vendégektől továbbra is hiányzott Dwyane Wade, nélküle az utolsó négy meccset elvesztette az együttes. A hazaiaknál azonban Steve Nash és Amare Stoudemire remekelt, előbbi 22, utóbbi 20 pontot szerzett.

NBA, eredmények:
Phoenix Suns-Miami Heat 108-80
Toronto Raptors-Atlanta Hawks 105-92
Washington Wizards-Los Angeles Clippers 116-105
Orlando Magic-Charlotte Bobcats 106-74
New Jersey NEts-Chicago Bulls 91-86
Memphis Grizzlies-Boston Celtics 119-128
Minnesota Timberwolves-Philadelphia 76ers 104-102 - hosszabbítás után
San Antonio Spurs-Dallas Mavericks 85-90
Houston Rockets-Utah Jazz 100-86
MIlwaukee Bucks-Cleveland Cavaliers 86-95
Seattle SuperSonics-New York Knicks 93-111
Los Angeles Lakers-Denver Nuggets 123-104
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik