Miami: Wade nélkül nem megy

Vágólapra másolva!
2006.12.31. 09:20
Nem megy Dwyane Wade nélkül a Miami Heatnek. A címvédőtől negyedszer hiányzott a klasszis, és amikor ő nem volt a pályán, akkor mindig vesztett Pat Riley együttese.
Nem csak Gary Payton, de a Miami is padlóra került Orlandóban
Reuters
Nem csak Gary Payton, de a Miami is padlóra került Orlandóban
Nem csak Gary Payton, de a Miami is padlóra került Orlandóban
Reuters
Nem csak Gary Payton, de a Miami is padlóra került Orlandóban

A címvédő Miami Heat az Orlando Magic otthonába látogatott. Az utóbbi meccsek egyik csapatnak sem sikerültek jól, hiszen a hazaiak az utolsó négy, a vendégek a legutóbbi két meccset elvesztették.

A Heatben ráadásul ezúttal sem léphetett pályára a csütörtök hajnalban csuklósérülést szenvedett Dwyane Wade, és a hiányát nem tudta elviselni az együttes. Wade mellett hiányzott Shaquille O’Neal is, ő már régóta maródi a térdsérülése miatt.

A Miami a találkozón mindössze 68 pontot szerzett, elsősorban a második és az utolsó negyedben teljesített nagyon rosszul a csapat (10, illetve 11 pont). A tízpontos teljesítmény a vendégek szezonbeli legrosszabbja, ebben a játékrészben volt egy közel nyolc perces periódus, amikor nem szereztek pontot.

Pat Riley edző most már csak abban reménykedhet, hogy Wade mihamarabb visszatér a pályára, ugyanis mind a négy meccsen, amikor a klasszis hiányzott, vesztesen távozott a pályáról a Miami.

Kevesebb mint 24 órával a Los Angeles Lakers elleni három hosszabbításos meccs után újra győzött a Charlotte, amely ezúttal az Indiana ellen diadalmaskodott. A mérkőzés hőse a 30 pontig jutó Adam Morrison volt, aki nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a szezon folyamán először két egymás után következő meccset megnyerjen a Bobcats.

13. győzelmét szerezte az utolsó tizenhat meccset tekintve a Chicago Bulls: a karriercsúcsot jelentő 32 pontig jutó Luol Deng vezérletével a chicagóiak legyőzték a Clevelandet, ahol hiába igyekezett LeBron James, ő sem akadályozhatta meg a Cavs vereségét.

Kilenc mérkőzésre növelte veretlenségi sorozatát a Dallas, a Mavericks útjába ezúttal a sérülésekkel sújtott New Orleans került. A Hornets 1999 novembere óta nem verte meg a Dallast, ráadásul nem is voltak jó formában, így a hazaiak Jason Terry (25 pont) és Dirk Nowitzki (17 pont) vezérletével biztosan győztek.

NBA, eredmények:
Sacramento Kings-Golden State Warriors 119-96
Indiana Pacers-Charlotte Bobcats 102-113
Orlando Magic-Miami Heat 97-68
New Jersey Nets-Minnesota TImberwolves 100-92
Memphis Grizzlies-Toronto Raptors 110-104
Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers 103-96
Dallas Mavericks-New Orleans Hornets 94-80
Milwaukee Bucks-Washington Wizards 119-102
Utah Jazz-Portland Trail Blazers 96-86
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik