Vickie Johnson volt a Pécs húzóembere

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.11.30. 20:04
A női kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga küzdelmeiben az ötödik fordulóban a együttese hazai pályán nyolc ponttal verte a spanyol Halcon Avenida Salamanca gárdáját.
Iványi Dalma (balra) remek labdaszerzései mellett jól mozgatta csapatát
Iványi Dalma (balra) remek labdaszerzései mellett jól mozgatta csapatát
Iványi Dalma (balra) remek labdaszerzései mellett jól mozgatta csapatát
Iványi Dalma (balra) remek labdaszerzései mellett jól mozgatta csapatát

EUROLIGA, NŐK, B-CSOPORT, 5. FORDULÓ:

  • MiZo Pécs – Salamanca 65-57 (15-17, 16-9, 20-16, 14-15)
  • Pontszerzők: Johnson 16, Iványi 13/3, Whittle 10, Fegyverneky 9, Vajda 6, Bujdosó 5, Béres 4, Dapo 2, ill. Powell 22/12, Montanana 14/3, Moreno 9/3, Ohlde 8, Camps 4

A mérkőzésre a pécsiek két hazai győzelemmel és két idegenbeli vereséggel készülhettek, ellenben a spanyolok két idegenbeli találkozójukon győztek, míg pályaválasztóként kétszer is vesztesen hagyták el a parkettet.

A két, hasonló mutatóval rendelkező együttes összecsapásán az első támadás lehetősége a vendég spanyoloké volt, ők azonban nem tudtak élni vele. Miként a kapkodó hazaiak sem.

A 2. perc elején Johnson két büntetőjével szerzett vezetést a pécsi csapat, majd az amerikai légiós nem sokkal később egy ziccert értékesített.

A spanyolok a 2. perc végén szerezték első kosarukat, hogy aztán 6-6-nál utolérjük riválisukat. Sőt, átvették a vezetést is, amit a negyed végére is megtartottak. A pécsi csapat támadásban rendkívül pontatlanul játszott, elsősorban Iványi elcsípett átadásaiból élt ebben a periódusban.

A második felvonás aztán teljesen másképpen alakult. A hazai támadások ezúttal sem sikerültek fényesre, de hátul tökéletesen összeálltak. A negyed első öt perce 8-3-s részeredményt hozott és a vége sem volt sokkal csúnyább, a félidőben ennek köszönhetően már a Rátgéber-csapat vezetett, igaz csupán öttel.

Beszédes statisztikai mutatók: a magyarok hat hárompontos kísérletéből egy sem volt jó, a túloldalon viszont nyolcból öt is eredményt hozott. Ellenben a kétpontos dobásokat 54 százalékos pontossággal dobták a pécsiek, a spanyolok viszont csak 18-cal.

A harmadik negyed 16-10-s állása után – összesítésben már 11 volt a pécsi előny – időt kért a spanyolok edzője, de a végére kilenc pont így is megmaradt a hazai előnyből.

A mérkőzés első sikeres pécsi triplájával indult a zárórész, majd 58-46-nál megint jött a spanyol időkérés. Jól taktikázott a vendégek mestere, hiszen csapata a zsinórban hatot dobott és egyet sem kapott. Ritkán látható izgalmak a véghajrában a pécsi csarnokban, Rátgéber is időt kért, majd visszaküldte rutinos kezdőötösét.

Bár a vendégek ezt követően még újabb három ponttal közelebb lopták magukat, előbb Whittle talált be mezőnyből, majd Béres centerezett egyet. Eldőlt.

Veretlen maradt hazai pályán a harmadik győzelmét begyűjtő pécsi csapat, de az idegenbeli veretlenségét elvesztő spanyolok teljes erőbedobásra késztették őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik