Kanizsa: irány az élvonal?

POLGÁR LÁSZLÓPOLGÁR LÁSZLÓ
2005.06.26. 23:22
Címkék
A legutóbbi idényben a női bajnokság B-csoportjában negyedik helyen végző nagykanizsaiak nem akármilyen lehetőség kapujába kerültek, mivel esély kínálkozhat számukra az A-csoportban való szereplésre. Röviden ennyi a hír, de mint mindennek, ennek is megvoltak az előzményei, amelyek a hivatásos alszövetség részéről egy telefonhívással végződtek Gábor Erzsébet, a Kanizsa DKK alelnöke, egyben a csapat egyik szakvezetője felé.
"Úgy tájékoztattak, hogy a soron következő évadban a legfelső osztályban indulók létszámát szeretnék tizenkettesre bővíteni, így került a képbe a Kanizsa Diák Kosárlabda Klub a legutóbb elért helyezése folytán - tájékoztatta lapunkat a neves utánpótlásedző. - Természetesen örömmel állnánk a feladat elé, persze azt is tudván, hogy még számtalan feltételnek teljesülnie kell, hogy realizálódjon az: Nagykanizsának ismét élvonalbeli együttese legyen."Az első lépcsőfok ebbe az irányba rögtön hétfőn következik, mivel az arra illetékesek határoznak arról, hogy zöld utat engednek-e a kanizsai elképzeléseknek. És ha már tervek: a Kanizsa DKK-nál volt egy hároméves koncepció, amelynek utolsó lépcsőfoka lenne a feljutás. Ez még csupán a második év, de a felkerülés már most az ajtón kopogtat, és a lehetőséggel a városban sokak szerint élni kellene… Információink szerint egyébként hasonló terveket dédelgetnek Kecskeméten, ahol Király Sándor újbóli szerepvállalásáról szól a fáma, illetve Győrben is - itt az adósságait kifizető Foton együttese éledne újjá.

A kérdés már csak az, hogy ha ezek a projektek kivétel nélkül megvalósulnak, vagyis amennyiben az eddigi kilenc A-csoportos csapat mellé csatlakozik három, mi lesz a magyar bajnokságban való elindulást komolyan gondoló horvát, szerb, szlovák, illetve szlovén klubokkal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik